Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

RTS u 2020: Više novca od pretplate, manje iz budžeta

Ako budu usvojeni predlozi za povećanje pretplate na 255 dinara i smanjenje subvencije iz budžeta za Radio-televiziju Srbije (RTS) od 950 miliona dinara za 2020. godinu, ovaj javni servis biće finansiran prihodima građana sa više od 60 odsto, pokazalo je istraživanje Udruženja novinara Srbije (UNS).

Stejt department: Zabrinuti smo zbog ruskog uplitanja u Srbiji

Sjedinjene Američke Države podržavaju napore Srbije da istraži slučaj špijunske afere i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona, saopštio je portparol Stejt departmenta Radiju slobodna Evropa.

Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi "Kosovo online" pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Vučić: Ne odlaze ljudi zato što su gladni već traže bolju budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da mladi u Srbiji i regionu nemaju vremena za čekanje i da će, uprkos mogućim tenzijama i političkim nerazumevanjima među državama Zapadnog Balkana, taj deo Evrope ekonomski ubrzano napredovati, što bi trebalo iskoristiti kako bi se mladima obezbedila perspektiva i oni ostali u svojim zemljama.

Blic: Koje strane službe operišu po Srbiji?

Afera "ruski špijun" otkrila je da je Srbija interesantna mnogim obaveštajno-bezbednosnim službama pogotovo vodećih svetskih sila, a razlozi za to su brojni, od nezavršenih ratova na Balkanu do geopolitičke pozicije Srbije koja povezuje Evropu i Bliski Istok, piše "Blic".

Počelo suđenje Babićevom vozaču, Prelević zahteva sve snimke s naplatne rampe

U Osnovnom sudu u Nišu počelo je suđenje vozaču preduzeća "Koridori Srbije" Dejanu Stanojeviću (35) zbog sumnje da je 31. januara ove godine "škodom superb" izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević (52), dok je još pet osoba povređeno, a među njima i tadašnji direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić.