Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mihajlović: Srbija postaje bolje mesto za život

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da "suština novog investicionog ciklusa koji pokreće Vlada jeste razvoj privrede i stvaranje uslova za bolji život".

Zbog pranja novca uhapšeno 11 osoba

Zbog sumnje da su u poslednje dve godine počinili više poreskih krivičnih dela i pranje novca policija je uhapsila 11 osoba u Subotici, Beogradu, Dobanovcima, Pančevu i Vranju.

Veliki školski čas u sećanje na đake ubijene u Šumaricama

U kragujevačkim Šumaricama, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima danas, 21. oktobra će biti organizovan tradicionalni Veliki školski čas, komemorativna manifestacija kojom se evociraju uspomene na nekoliko hiljada nedužnih žitelja centra Šumadije koje su vojnici nemačkog Vermahta, uz pomoć Ljotićevaca, na šumaričkim padinama streljali 1941. godine.

Svako šesto dete u Srbiji na evidenciji Centara za socijalni rad

Po izveštaju Republičkog zavoda Srbije za socijalnu zaštitu o deci u sistemu socijalne zaštite za 2018. godinu, udeo dece korisnika socijalne zaštite u opštoj populaciji dece u Srbiji iznosio je 16,4 odsto, što znači da se svako šesto dete nalazilo na evidenciji centara za socijalni rad.