Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

UEFA: Zvezdin tenk odobrili nadležni

Posle konsultacija sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda i nadležnim organima za sprovođenje zakona u Srbiji, Evropska fudbalska unija (UEFA) je obaveštena da postavljanje starog rashodovanog tenka ispred stadiona "Rajko Mitić" nema političku konotaciju, saopštila je UEFA za Radio Slobodna Evropa (RSE).

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, zbog sumnje da je učinila krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u oblasti prevoza putnika.

Štamparija Borba prodala Novosti kompaniji Media 026 iz Smedereva

Štamparija Borba a.d, većinski vlasnik Kompanije Novosti, donela je odluku da odobri ugovor o prodaji ove medijske kuće privrednom društvu Media 026 d.o.o. sa sedištem u naselju Vučak u Smederevu, čiji je vlasnik Boban Rajić, za oko 300 miliona dinara, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Stefanović: Tražićemo od tužilaštva da utvrdi ko je kreirao lažnu vest o Vučiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, povodom plasiranja lažne vesti da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno rekao da Srbiji nisu potrebni takvi stručnjaci kao što je genetičar Miodrag Stojković, da se radi o klasičnoj zloupotrebi imena šefa države i da se nada da će brzo doći do onih koji su kreirali ovu lažnu vest kako bi se ustanovili njihovi motivi.

Zašto državna banka Crvenoj zvezdi otpisuje 10 miliona evra kamate?

Prema rečima predsednika Nadzornog odbora FK Crvena zvezda, koji je ujedno i sudija Apelacionog suda, Dragana Miloševića, ovaj fudbalski klub sklopio je sporazum sa Agencijom za osiguranje depozita koja upravlja državnim bankama u stečaju po kome je Crvenoj zvezdi otpisan dug za kamate Novoj Agrobanci od 10 miliona evra.