Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Građani protiv kriminala od sada i u Srbiji

Međunarodni institut za bezbednost postao je partner organizacije "Crime Stoppers", jedinstvene inicijative koja omogućava građanima da anonimno prijave kriminalne radnje o kojima imaju saznanja.

Noga izbacuju iz Dveri?

Funkcioner Dveri i praktično njihov drugi čovek, Srđan Nogo, izrastao je u veliku prepreku za saradnju između ove i ostalih opozicionih partija u Savezu za Srbiju, pišu "Večernje novosti".

U Srbiji 24 miliona kubnih metara rudarskog otpada

Ukupna količina rudarskog otpada u Srbiji iznosi oko 24 miliona kubnih metara, prema istraživanju osam timova inženjera i tehničara rudarske i geološke struke, koji su do sada obišli 250 lokacija širom zemlje i utvrdili da se u Srbiji nalazi 105 lokacija sa većim količinama rudarskog otpada.

Brnabić: Unapredićemo poreski sistem za donatore

Festival filantropije otvoren je danas i trajaće do 28. oktobra, a premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da će se Savet za filantropiju, na čijem je čelu, truditi da unapredi pravni i poreski sistem za donatore.

Fiskalni savet: Ne mogu veće penzije, pogrešno smo protumačeni

Fiskalni savet saopštio je da nema prostora za dodatno povećanje penzija u 2019. godini i savetovao Vladi Srbije da preostali deo fiskalnog prostora u budžetu iskoristiti za vraćanje na redovno indeksiranje svih penzija tokom 2019. i za vraćanje u uređen penzijski sistem.

Predložene oštrije kazne za divlje taksiste

Izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kojima bi posebno trebalo da se reguliše taksi prevoz i o kojima bi danas trebalo da raspravljaju poslanici Skupštine Srbije, predviđaju rigorozne kazne za taksiste.