Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uspehom u osnovnoj školi nezadovoljno 44 odsto učenika

Više od 40 odsto učenika od šestog do osmog razreda sebe smatra neuspešnom osobom, 13 odsto tvrdi da im ništa ne polazi za rukom, a 12 odsto kaže da nisu srećni, rezultat je istraživanja specijaliste pedagogije Slobodana Malušića objavljenog u listu "Danas".

Skupovi povodom 14 godina od martovskog nasilja na Kosovu

U Beogradu, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici danas će biti obeleženo 14 godina od izbijanja najvećih etnički motivisanih sukoba na Kosovu od 1999. godine i dolaska medjunarodnih snaga, u kojima je 19 ljudi poginulo a više od 4.000 Srba proterano iz domova u koje se ogromna većina nikada nije vratila.

Zaštitniku se obratilo 12.000 građana

Zaštitniku građana se prošle godine obratilo više od 12.000 građana i primljeno je više od 4.000 pritužbi u kojima su građani ukazivali na povredu svojih prava.

RTS nije smanjivao ton Vesiću

Radio-televizija Srbije (RTS) nije smanjivala ton predstavniku Srpske napredne stranke Goranu Vesiću u emisiji "Upitnik", pokazuje analiza stručnog tima RTS -a i stručnjaka Katedre za zvuk Fakulteta dramskih umetnika (FDU) u Beogradu, saopštio je danas RTS.

Prvi srpski Zakon o lobiranju uskoro na javnoj raspravi

Ministarstvo pravde će uskoro otvoriti javnu raspravu o prvom srpskom zakonu o lobiranju, čije je donošenje predviđeno Akcionim planom za Poglavlje 23, a što predstavlja i jednu od preporuka GREKA, institucije Saveta Evrope za borbu protiv korupcije.