Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Hrvatska otpisuje dugove najugroženijima

Oko 60.000 socijalno najugroženijih građana Hrvatske od danas se mogu prijaviti za otpis duga, meru koja bi im barem malo olakšala svakodnevnu borbu za preživljavanje.

Stiglic: Nemačka profitirala od evra

Nobelovac i poznati ekonomista Džozef Stiglic ocenio je da bi bilo dobro da evrozona opstane, ali, ako se i raspadne, bolje je da evrozonu napusti Nemačka nego Grčka.

SAD zabrinuta zbog Makedonije

Ambasada SAD u Makedoniji saopštila je da sa zabrinutošću prati krivični postupak protiv opozicionog lidera Zorana Zaeva.

Branimir Glavaš u Osijeku dočekan kao heroj

Osuđenik za ratne zločine Branimir Glavaš večeras je stigao u Hrvatsku, pošto je nedavno pušten iz mostarskog zatvora gde je služio zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine.

Mađari traže smenu Orbanove vlade

Hiljade demonstranata u Budimpešti tražilo je smenu vlade premijera Viktora Orbana, samo dan uoči posete nemačke kancelarke Angele Merkel Mađarskoj.

Nezapamćena tropska oluja u Moskvi

Moskovljane je jutros probudilo nevreme sa grmljavinom i obilnom kišom, što je nekarakteristično za ovo doba godine, a ruska prestonica je zabeležila i najvišu temperaturu za februar još od 1914. godine, od plus 3,1 stepena Celzijusa.

Kako će se EU ophoditi prema Grčkoj?

Nemački mediji i dalje detaljno analiziraju prilike u Grčkoj, posle dolaska levice na vlast u toj državi, dok se istovremeno postavlja i pitanje kako će se EU ubuduće ophoditi prema Atini, piše danas "Dojče vele".

Pjongjang se sprema za nuklearni rat?

Rukovodstvo Severne Koreje tvrdi da je spremno da uđe u nuklearni rat sa SAD, pošto je Vašington pozvao Pjongjang da ispuni svoje obaveze po pitanju denuklearizacije, prenosi ruski medij News.ru.

Hiljade demonstranata na ulicama Hong Konga

Više hiljada aktivista ponovo je danas izašlo na ulice Hong Konga tražeći demokratiju i "istinsko i potpuno pravo glasa", što je njihovo prvo veće okupljanje od masovnih protesta održanih krajem prošle godine.

BiH: Lokalni izbori u tri opštine

U BiH se danas održavaju izbori u tri opštine – prvi za odbornike i načelnika novoosnovane opštine Stanari, te prevremeni izbori za načelnika u Istočnom Drvaru i Domaljevcu-Šamcu.