Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Iran menja glavni grad?

Iranski parlament izglasao je da će uzeti u razmatranje predlog da za prestonicu zemlje izabere drugi grad, jer je Teheran prenaseljen i veoma zagađen.

Prevrnuo se tanker sa gorivom

Brod sa gorivom prevrnuo se na ulazu u luku na jugu Maroka, a lokalne vlasti su preduzele mere da bi se izbegla ekološka katastrofa, javili su mediji.

Hodorkovski zatražio vizu od Švajcarske

Bivši ruski naftni magnat Mihail Hodorkovski koji je posle 10 godina zatvora pušten na slobodu, zatražio je danas od Švajcarske vizu na tri meseca, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova u Bernu.

Hrvatska: Prase nije mito

Bivši načelnik Policijske stanice Dalj, Mario Marinović, nepravosnažno je osuđen na 364 sata društveno korisnog rada u ponovljenom postupku pred Županijskim sudom u Osijeku, gde mu se sudilo zbog uzimanja mita u vidu dva praseta, 15 kilograma junetine i jeftinijeg servisa za automobil.

Milanović: Referendum o ćirilici neće proći

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je ponovo da antićiriličnog referenduma neće biti jer je to, kako je rekao, civilizacijsko pitanje opstanka Hrvatske, a referendumom o ćirilici bi jedno pravo bilo nepovratno uzeto.

Rusija tužila Evropsku uniju

Rusija je u Svetskoj trgovinskoj organizaciji osporila porez Evropske unije uveden za niz vrsta ruske robe koja se uvozi u EU.

Norveška: Besplatan heroin za zavisnike

Bolnički zvaničnici u norveškom gradu Bergenu planiraju da dele besplatan heroin zavisnicima kako bi smanjili slučajeve predoziranja i zdravstvenih komplikacija.

Ukrali sve paketiće namenjene siromašnoj deci

Prostorije Crvenog krsta u Novom Sarajevu obijene su protekle noći, a lopovi su odneli slatkiše, igračke i školski pribor, namenjene za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica.