Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Oslo najskuplji, Mumbaj najjeftiniji

Najjeftiniji grad u svetu je Mumbaj u Indiji, a zatim slede južnoafrički Kejptaun i poljska prestonica Varšava. Titulu najskupljih gradova u svetu ponele su četiri nordijske prestonice, na čelu sa Oslom, zatim slede Kopenhagen, Stokholm i Helsinki.

Dignut u vazduh naftovod u Jemenu

Naoružani napadači digli su danas u vazduh jedan od glavnih naftovoda na jugoistoku Jemena kojim upravljaju strane kompanije, pa je proizvodnja zaustavljena, saopštile su vlasti.

Zapaljen fakultet u Kairu

Egipatski studenti koji podržavaju zabranjeni pokret Muslimanska braća sukobili su se danas s policijom kada su tokom ispita upali u zgradu fakulteta Univerziteta Al-Azar u Kairu i zapalili je, izvestili su mediji.

Sarajevo zbog duga u mraku

Već dve noći nema ulične rasvete u većem delu glavnog grada Bosne i Hercegovine zbog duga Ministarstva prostornog planiranja, prenose regionalni mediji.

41 žrtva poplava u Brazilu

U poplavama u Brazilu život je izgubila 41 osoba, a oko 70.000 ljudi moralo je da napusti svoje domove u dve jugoistočne brazilske države, saopštile su vlasti.

Isekao suprugu nožem zbog praznične kupovine

Srpski bračni par se posvađao u garaži šoping centra u Gracu, kada je čovek (45) jurio i isekao nožem suprugu (29), jer je smatrao da je potrošila previše novca u prazničnoj kupovini, javljaju Vesti.rs.

Krivična prijava protiv Janše

Slovenačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Janeza Janše koji se sumnjiči da je sklapao pogodbe u vreme svog prvog premijerskog mandata s građevinskim preduzećem Imos.

Eksplozivom na redakciju "Vijesti"

Eksploziv velike razorne moći bačen je noćas oko 23.35 na redakciju podgoričkih "Vijesti", ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića, saopštio je taj dnevnik na svom veb sajtu.

Grčka: Političarima nude svoju decu na usvajanje

Zbog teške ekonomske situacije 40 grčkih porodica iz gradića Almiro predsedniku Karolosu Papuljasu, premijeru Antonisu Samarasu i predsedniku Parlamenta Evangelosu Mejmarkisu poslali su pisma za zahtevima da privremeno usvoje njihovu decu.