Optuženo 300 medicinara u Hrvatskoj

U akciji "Hipokrat" u Hrvatskoj optužene su zbog mita i korupcije 364 osobe, među kojima je najmanje 300 lekara i medicinskih radnika.

U akciji "Hipokrat" u Hrvatskoj optužene su zbog mita i korupcije 364 osobe, među kojima je najmanje 300 lekara i medicinskih radnika.

Ukupno 364 osobe optužene su pred zagrebačkim Županijskim sudom, u najvećoj optužnici koju je do sada podigla hrvatska Uprava za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

U akciji "Hipokrat", optuženi su članovi rukovodstva farmaceutske firme Farmal, kojima se na teret stavlja da su, preko mreže posrednika, trgovačkih putnika, nudili i plaćali mito lekarima opšte prakse da bi pacijentima prepisivali Farmalove lekove.

"Jutarnji list" piše i da je već tokom istrage sklopljen veliki broj pogodbi, uglavnom o uslovnim kaznama za lekare, kako im ne bi prestao radni odnos, jer bi njihovo suspendovanje izazvalo kolaps sistema primarne zdravstvene zaštite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).