Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Eksplozije nakon sudara vozova u SAD

U sudaru dva voza od kojih je jedan prevozio naftu, nedaleko od grada Fargo, u američkoj državi Severna Dakota, došlo je do serije snažnih eksplozija, ali za sada nema podataka o povređenima, javljaju američki mediji.

Letonija unosi prljav novac u evrozonu

Kada Letonija 1. januara uđe u evrozonu, sa sobom će doneti bankarski sektor prepun sumnjivog novca iz Rusije i drugih istočnih suseda, upravo u trenutku kada taj blok jedinstvene valute pokušava da se izbori sa sličnim poreskim utočištima.

Treća eksplozija u Rusiji

U gradu Hasavjurt u ruskoj republici Dagestan eksplodirala je improvizovana eksplozivna naprava, pri čemu je jedan prolaznik poginuo, a povređena su dva policajca.

FOTO: Evo kako zaista izgleda Deda Mrazova radionica

Koliko god voleli novogodišnje praznike i poklone, da li ste se ikada zapitali odakle dolaze one silne igračke koje se nalaze u dečijim paketićima? Naravno, prva pomisao je Kina, ali verovatno je malo vas videlo u kakvim uslovima rade ljudi koji u fabrikama pakuju igračke koje Deda Mraz deli širom sveta.

Radnici ne idu na posao da se uštedi struja

Zaposlenima u javnom sektoru u Buenos Ajresu, glavnom gradu Argentine, rečeno je da danas ne dolaze na posao, da bi se uštedela električna energija u vreme trajanja toplotnog talasa.

Pedofil oslobođen jer se žrtva zaljubila u njega

Vrhovni sud Italije je poništio presudu kojom je 60-godišnji socijalni radnik Pjetro Lamberti osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina zbog seksualnog odnosa sa 11-godišnjom devojčicom, zato što na suđenju nije uzeto u obzir postojanje "ljubavne veze" između njih dvoje.

Beskućnici čiste Fukušimu

Beskućnike u Japanu angažuju za jedan od najtežih poslova, koje niko neće da obavlja - čišćenje radioaktivnog otpada u oštećenoj nuklearnoj elektrani "Fukušima".

Tajlandska policija protestovala zbog protesta

Tajlandska policija danas je organizovala svoj protest da bi izrazila nezadovoljstvo nakon višenedeljnog bavljenja poslom suzbijanja agresivnih i često nasilnih učesnika antivladinih protesta.

Oteti novinari u Kongu

Naoružani mladići, zasad nepoznatog identiteta, oteli su danas novinare državne televizije u Kinšasi, prestonci Demokratske Republike Kongo, saopštila je policija.