Siromaštvo u Italiji najgore u poslednjih 16 godina

Siromaštvo u Italiji dostiglo je najviši nivo u proteklih 16 godina, pri čemu je stopa nezaposlenosti porasla, a plate smanjene, pokazuje najnoviji statistički izveštaj.

Siromaštvo u Italiji dostiglo je najviši nivo u proteklih 16 godina, pri čemu je stopa nezaposlenosti porasla, a plate smanjene, pokazuje najnoviji statistički izveštaj.

Statistike pokazuju da je 12,7 odsto italijanskih porodica, ili najviše od 1997. godine, u kategoriji relativno siromašnih, što podrazumeva da dvočlana porodica živi od mesečnog prihoda od 991 evra ili manje.

U izveštaju, koji je sažet pregled oblasti od zaposlenja do demografije, navodi se da je rekordna nezaposlenost i siromaštvo povećano u svim delovima Italije između 2011. i 2012. godine.

Relativno siromaštvo povećano je sa 4,9 odsto na 6,2 odsto u bogatijem severnom delu Italije i sa 23,3 odsto na 26,2 odsto na nešto siromašnijem jugu.

  • pawlle

    31.12.2013 12:57
    nista nije bolje ni u srbiji, ako nije jos i gore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.