Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

U kabinetu gradonačelnika ne razlikuju institucije?

Iz kabineta pokrajinskog ombudsmana demantuju tvrdnje iz kabineta gradonačelnika Igora Pavličića, da su ih obavestili o merama koje su preduzeli u vezi sa preporukom ombudsmana o postavljanju višejezičnih tabli s nazivom grada.

Peronska karta obavezna za sve

Na Međumesnoj autobuskoj stanici postavljene su table sa obaveštenjima o obaveznom plaćanju peronske karte, koju moraju da imaju ne samo građani koji putuju, već i oni koji autobusom šalju pakete ili dolaze kao pratnja.

Ombudsman: Postaviti višejezične table

Pokrajinski ombudsman saopštio je da se gradske vlasti, uprkos više puta ponovljenim predstavkama, nisu izjasnile o primedbama da na ulazu i izlazu iz Novog Sada ne postoje višejezične table sa nazivom grada.

Blokirani radovi na autoputu

Radnici preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice Nibens grupe, blokirali su danas radove na 89. kilometru autoputa Beograd-Horgoš, nezadovoljni položajem u kojem se to preduzeće nalazi i kašnjenjem zarada.

Počinje obnova dvorca Eđšeg

Zavod za zaštitu spomenika kulture napravio je plan obnove dvorca Eđšeg koji se nalazi u ulici Antona Čehova, a Poslovni prostor će iduće nedelje izabrati izvođače radova.

Dačić: Gužve neminovne zbog manjka zaposlenih

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da zbog ograničenog broja zaposlenih na izdavanju ličnih i putnih dokumenata, ne može u potpunosti da se stane na put gužvama u šalter salama policijskih uprava.

U Neimaru dobili plate, pa potom otkaze

Iako su radnici nekadašnjeg građevinskog giganta "Neimar" u petak dobili zarade za tri od šest meseci koje su proveli bez plate, skoro svi će završiti kao tehnološki višak.

Projekti za Bocke zavise od ZIG-a

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac očekuje da će Zavod za izgradnju grada, po dobijanju rezultata Geomehaničkih istraživanja terena u Bockama, do kraja godine dostaviti izveštaj o načinu na koji će biti rešen višedecenijski problem sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom u tom naselju.

Taksi uskoro skuplji za 30%

Čim se gradonačelnik Igor Pavličić vrati sa godišnjeg odmora i potpiše odluku o novom cenovniku za taksi usluge, vožnja taksijem će biti znatno skuplja.

Najbučnije u Rumenačkoj i Futoškoj

Najbučnija ulica u Novom Sadu je Rumenačka, a nešto više od polovine žitelja Detelinare je tokom dana ugroženo bukom drumskog saobraćaja, pokazuju rezultati istraživanja Instituta za javno zdravlje Vojvodine.