Zabava
13.08.2014.
07:50
Stručnjaci tvrde da se poslednjih sto godina broj levorukih gotovo učetvorostručio i smatra se da oko 12 odsto stanovništva danas piše levom rukom.
  • nadja

    13.08.2014 19:49
    :)
    U srednjoj skoli, profesor hirurgije je jednom rekao gledajuci me kako pisem- jedna stvar o levorukim koju necete naci u knjigama verovatno- kod levorukih je centar za govor na desnoj strani mozdane hemisfere, kod desnorukih na levoj- to je jedina razlika, samo je igrom slucaja razlicit procenat u korist desne ruke
  • JS

    13.08.2014 09:24
    hmm...
    .. Statistika vam i nije nesto, jer, treba se zapitati koliki procenat ljudi je pre 1oo godina uopste bio pismen ili imao priliku da se njihova levorukost evidentira na isti nacin kao sto se to radi danas...
  • Levoruka

    13.08.2014 08:42
    nije što smo pametniji i inventivniji:)
    ..ali taj procenat je i pre 100 god.verovatno bio isti, samo što smo anatemisani, kako piše u textu. kad sam ja s Fraušilovićkom išla u školu, učiteljica-kako grubo zvuči ta traumatska reč:)-me je stalno grdila da sam "neuredna", a ni kod kuće baš nisam nailazila na odobravanje kad sam učila da pišem. Znam i za slučajeve vezivanja leve ruke u mojoj poratnoj generaciji. Mlada sam videla svet, i ostala zabezeknuta kako na trulom:) zapadu odobravaju i podržavaju levoruke. Ali - ovde je bila socijalistička uravnilovka..
  • Boki

    13.08.2014 08:21
    Sad
    ce i levicari da traze svoja prava :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna