Predlog za ručak: Lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima

Ako ste u potrazi za ukusnim jelom koje će oduševiti celu porodicu, lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima su pravi izbor.
Predlog za ručak: Lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima
Foto: Screenshot (Youtube/Smokin' & Grillin with AB)
Ova verzija klasičnih lazanja donosi savršen spoj sočnog mesa, aromatičnih pečurki i kremastog bešamela, bez previše komplikacija u pripremi. 
Idealne su i za nedeljni ručak i za pripremu unapred, jer su podjednako ukusne i kada se podgreju.
Sastojci (za 4 osobe):
 
- 250 g kora za lazanje 
 
- 400 g mlevene ćuretine (može i mešano pileće-ćureće)
 
- 250 g šampinjona, iseckanih
 
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
 
- 2 čena belog luka, izgnječena
 
- 400 ml pasiranog paradajza
 
- 1 kašičica origana
 
- So, biber, maslinovo ulje
 
Za beli sos:
 
- 30 g putera
 
- 2 kašike brašna
 
- 500 ml mleka
 
- Malo muskantnog oraščića, soli i bibera
 
Za preko:
 
- 150 g rendanog kačkavalja (ili mocarele)
Priprema:
 
1. Prženje fila: Na malo maslinovog ulja propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk, pa mlevenu ćuretinu. Pržite dok meso ne pobeli. Ubacite šampinjone i pržite dok ne ispari voda. Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber. Krčkati 10–15 minuta.
 
2. Beli sos (bešamel): U šerpi otopite puter, dodajte brašno i mešajte 1 do 2 minuta. Postepeno dodajte mleko uz neprestano mešanje da ne bude grudvica. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Posolite, pobiberite i dodajte malo muskatnog oraščića.
 
3. Slaganje lazanja: U vatrostalnu posudu stavite malo bešamela. Red kora → sloj mesa → bešamel → red kora... dok ne potrošite sve. Završni sloj neka bude bešamel i pospite rendanim sirom.
 
4. Pečenje: Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 35–40 min (dok ne porumeni).
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.