Umetnost: Benksijev mural žene koja kija sklonjen sa zida - biće prodat na aukciji

Umetničko delo nazvano „Apćihaaa!" u petak je uklonjeno sa zida kuće u Bristolu.
Banksy being craned out
BBC
Benksijevo umetničko delo je uklonjeno sa zida kuće uz pomoć krana

Delo britanskog umetnika Benksija uklonjeno je sa zida kuće u Bristolu i trebalo bi da bude prodato na internet aukciji.

Mural nazvan „Apćihaaa!!" pojavio se na spoljnoj strani kuće u Toterdaunu u decembru, a u petak su ga radnici uklonili uz pomoć krana.

Delo prikazuje ženu koja toliko jako kine da joj ispadne proteza.

Iz aukcijske kuće Hesink's iz Holandije potvrdili su da će delo ponuditi na prodaju na javnoj aukciji koja će biti održana u narednim nedeljama.

Banksy Totterdown Bristol
BBC

Benksijev mural prvi put je primećen 12. decembra na zidu kuće na dnu jedne od najstrmijih ulica u Velikoj Britaniji, Vejl strit.

Umetnik je ubrzo potom na Instagramu potvrdio da je delo njegovo.

Kada se mural posmatra u ravni ulice, izgledalo kao da je žena kijanjem oduvala kuće.

Sedište aukcijske kuće Hesink's je u holandskom gradu Cvoleu, a poznata je po tome što je i ranije prodavala Benksijeva dela.

Nedavno su prodati drugi Benksijevi radovi iz Liverpula poput Nikad nisam voleo Bitlse (Never Liked the Beatles) i Gengsta pacov (Gangsta Rat).


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Kurt Kobejn: Šta bi bilo da je on poživeo?

Da je legenda rok muzike Kurt Kobejn, koji je umro pre 30 godina, danas živ, imao bi 57 godina. Neke njegove osobine, koje nismo dovoljno cenili, mogu nam pomoći da pretpostavimo kakav bi on bio danas.