Fudbal i Premijer liga: Kristijano Ronaldo želi da ode iz Mančester Junajteda, ali gde

Da li će 37-godišnji Portugalac ostati u Mančester Junajtedu ili će potražiti novi klub?
Cristiano Ronaldo
Getty Images
Rpnaldo se vratio u Junajted u avgustu 2021.

Kristijano Ronaldo nema jasnu sledeću destinaciju jer razmišlja o budućnosti u Mančester Junajtedu, smatraju novinari u BBC-jevom podkastu.

Žilijen Lorens, Gijem Balage i Rafael Honigštajn razmatrali su Ronaldovu budućnost nakon što su se pojavile informacije da napadač želi da napusti Old Traford kako bi igrao u Ligi šampiona, najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Navodno su u Junajtedu zabrinuti zbog toga kako raspoloženje 37-godišnjeg napadača utiče na moral u ekipi i klub je spreman da ga pusti.

U BBC-jevom podakastu, Balage je rekao da „postoji gomila razloga zašto ne bi trebalo da bude u Junajtedu".

Ronaldo, koji se vratio na Old Traford u avgustu 2021, nije se složio sa stilom igre koji je privremeni trener Ralf Rangnik pokušao da nametne nakon što je početkom decembra zamenio otpuštenog Olea Gunara Solskjera.

Čini se da Portugalac nije srećniji od dolaska novog šefa Erika ten Haga.

Balage je rekao da bi veoma voleo da čuje šta Rangnik ima da kaže o tome dok je vodio ekipu.

„Mislim da je Rangnik predložio da se reše Ronalda i ako je to slučaj, Junajted ne bi trebalo da bude iznenađen što je Portugalac napravio prvi korak", rekao je on.

„Da Ronaldo želi da ode je jasno, ali pošto je Junajted inertan ili nije dovoljno hrabar, možda ih je malo iznenadilo što je Ronaldo prvi povukao potez".

Početak nove sezone Premijer lige za Mančester Junajted je kao košmar.

Najpre poraz na domaćem terenu od Brajtona (0:2), a potom još veće poniženje protiv Brentforda u gostima - poraz 0:4.

Na to se nadovezala priča o Ronaldu i mogućem odlasku iz Junajteda.

Da stvar bude gora po Junajted, u ponedeljak dočekuje najvećeg rivala - Liverpul.

Mančester Junajted je pobedio u samo jednoj od poslednjih 12 utakmica Premijer lige protiv Liverpula (ostali mečevi: šest remija i pet poraza). Bez pobede nad Liverpulom je od marta 2018.

Geri Nevil, bivši fudbaler Junajteda, sada sportski komentator, poziva Ronalda da otvori dušu i kaže sve što misli.

„Zašto najveći igrač svih vremena (po mom mišljenju) mora da čeka dve nedelje da kaže navijačima Mančester junajteda istinu? Ustani i progovori. Klub je u krizi i potrebni su mu lideri. On je jedini koji može da uhvati probleme za vrat!", napisao je Nevil na Tviteru, reagujući na raniju izjavu Ronalda da će „sve reći za dve nedelje".

Možda će na rešavanje „slučaja Ronaldo" uticati i mogući dolazak Kazemira, odbrambenog fudbalera Real Madrida u Mančester Junajted.

Prema novinskim izveštajima, Junajted je ponudio Realu 60 miliona evra za 30-godišnjeg brazilskog fudbalera koji je igrao sa Ronaldom.

Kazemiro je u Realu od 2013. godine, osvojivši tri titule prvaka Španije i čak pet trofeja u Ligi šampiona.

Simeone želi Ronalda, ali u Atletiko Madridu nema mesta za njega

Atletiko Madrid, Sporting iz Lisabona i Borusija Dortmund dovođeni su u vezu sa petostrukim osvajačem Zlatne lopte, ali nije bilo zvaničnih ponuda.

Oglasio se i predsednik Borusije iz Dortmunda Hans-Joakim Vacke.

„Volim Ronalda, svakako je šarmantna ideja da Kristijano zaigra na našem stadionu, u dresu Borusije. Ali kontakti dva kluba o takvom transferu uopšte ne postoje i zato bi trebalo da prestane priča o tome", rekao je Vacke na konferenciji za novinare o navodnoj ponudi Ronaldovog agenta.

Ronaldo želi da igra do 41. godine, kaže Balage, dodajući da neko treba da mu kaže da „prosjaci ne mogu da biraju".

„Ne može da bira gde će sada da ide, ali niko nema hrabrosti da tako razgovara sa njim. Dijego Simeone ga želi u Atletiku, ali nema mesta za njega i navijači ga ne žele.

„U Atletiku nema prostora za cenkanje oko plate i siguran sam da mnogi klubovi razmišljaju da Ronaldo trenutno nema gde da ode".

Ronaldo je najplaćeniji igrač u engleskoj Premijer ligi, a zbog novca koji prima mnogim klubovima je nedostupan.

Lorens je začuđen idejom da bi igrač koji je bio legenda Real Madrida i koji je postao najbolji strelac španskog giganta svih vremena sa 451 golom u 438 nastupa, želeo da ode u redove gradskog rivala Atletika.

„To je zbunjujuće. Otišao bi u Atletiko samo da bi postigao još nekoliko golova u Ligi šampiona? Meni bi to bio veliki problem i ne mogu to da shvatim", rekao je Lorens.

Honigštajn je rekao da klub koji bi doveo Ronalda, bez obzira na njegove godine ili platu, dobija više od samog igrača.

„Vlasnici i investitori počinju da razmišljaju: 'Vau, Ronaldo, neverovatno - reklama, mediji, prodaja dresova - ako možemo da ga angažujemo, bili bismo glupi da to ne uradimo".

Ali Ronaldo voli da bude zvezda, što se čini sve manje verovatnim u Junajtedu, s obzirom da ostaje nejasno kako se uklapa u Ten Hagov sistem.

„Treneri nekih klubova su već govorili da ne vide kako bio se on uklopio, da žele nekog mlađeg ili dinamičnijeg", rekao je Honigštajn.

Ako Ronaldo ne uspe da pronađe klub, da li bi Junajted bio primoran da raskine ugovor i pusti ga da ode besplatno?

Honigštajn smatra da bi to bilo „senzacionalno", ali i da „nije isključeno", jer atmosfera u svlačionici Junajteda postaje nezdrava.

„Nema ponude - sada je teško naći novi klub za njega", dodao je.

„Ronaldova izjava je smešna"

Luk Edvards, novinar Dejli telegrafa, smatra da će Ronaldo verovatno ostati u Mančester Junajtedu, uprkos medijskim napisima da traži drugu sredinu, a pominjao se i klub u kojem je počeo karijeru - Sporting iz Lisabona.

Ronaldo je na Instagramu napisao da su mnoge priče napisane o njemu „laži".

„Dobra stvar je što je neko izrazio želju da ga angažuje, jer je postajalo pomalo neprijatno za samoproglašenog 'Najboljeg igrača svih vremena'", rekao je Edvards za BBC-jev podkast Transfer vesti i glasine.

„U normalnim okolnostima, veoma bih voleo da se dogodi taj transfer. Karijeru je počeo u Sportingu iz Lisabona, vratio bi se u Portugal odakle je otišao kao tinejdžer. Ali priča o Kristijanu Ronaldu me nervira.

„Dao je smešnu izjavu da ima svesku u koju svakodnevno beleži sve priče o njemu. Stvarno neko misli da to radi? Kao dođe kući uveče i onda gugla svoje ime i upisuje sve objave.

„Kaže da je samo pet priča bilo istinito. Da se razumemo - mogao je da kaže da želi da ode na kraju prošle sezone, ali nije. Njegovo ponašanje i govor tela u dve utakmice u kojima je igrao ove sezone su bili užasni.

„Dalje je rekao da će za dve nedelje reći istinu. Zašto to ne uradi sada? Šta će biti za dve nedelje? Prelazni rok se završava. Tada će znati da li ostaje ili ide. Reci nam istinu sada. Cela stvar je postala dosadna", rekao je Edvards i dodao:

„I dalje mislim da će ostati u Mančester Junajtedu".


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC