Košarka, borilački sportovi i nasilje: Konor Mekgregor optužen za seksualni napad posle meča NBA finala između Denvera i Majamija

Bivši šampion UFC-a, takmičenja u mešovitim borilačkim veštinama, odbacio je optužbe na osnovu kojih je policija Majamija pokrenula istragu.
Conor McGregor at Game 4 of the NBA Finals in Miami on 9 June 2023
Reuters

Konor Mekgregor, bivši šampion UFC-a, takmičenja u mešovitim borilačkim veštinama, optužen je za seksualni napad na ženu posle utakmice NBA finala u Majamija, koji je taj tim igrao protiv Denvera.

U tužbi, koja je poslata Mekgregoru i BBC je u nju imao uvid, navodi se da se navodni napad dogodio u toaletu Kaseja centra u tom gradu.

„Optužbe su lažne. Mekgregor neće biti zaplašen", kaže advokat irskog borca.

Iz policije Majamija saopštili su da je pokrenuta istraga.

IZ UFC-a su saopštili da su čuli optužbe i da prikupljaju saznanja o detaljima navodnog incidenta.

Istragu su pokrenuli i iz Majami Hita, tima koji je organizovao utakmicu NBA finala protiv Denver Nagetsa, objavili su iz tog kluba sa Floride.

Arijel Mičel, advokatica žene koja optužuje Mekgregora za napad, rekla je da je njena klijentkinja uživo gledala četvrtu utakmicu NBA finala 9. juna, posle čega je došlo do incidenta.

U dokumentu poslatom Mekgregoru, Mičel je navela da su ženu članovi obezbeđenja Majami Hita i NBA lige nasilno uveli u muški toalet, posle čega ju je Mekgregor seksualno napao.

Ona je uspela da pobegne iz toaleta, ali joj je tamo ostala tašna, koja joj je vraćena nakon što se obratila obezbeđenju, dodaje.

Advokatica tvrdi da je obezbeđenje lige, kluba i hale „pomoglo i podstaklo" irskog borca zarobljavanjem i izolovanjem žene u toaletu.

Mičel tvrdi i da je došla do snimka na kojem se vidi deo navodnog incidenta.

Policija je u nedelju 11. juna sačinila izveštaj o ovom događaju, rekli su iz te institucije za BBC.

„Ovo je otvorena istraga, te ne možemo objaviti dodatne informacije trenutno", rekla je portparolka policije Majamija.

Mekgregorovo pojavljivanje u publici tokom NBA finala izazvalo je veliku pažnju medija pošto je bivši šampion UFC-a udario maskotu Majami Hita, što je navodno bio skeč kako bi promovisao sprej za smanjenje bolova.

Čovek koji glumi maskotu Hita prebačen je u bolnicu posle incidenta, objavio je sportski sajt Atletik.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC