Argentina postigla dogovor o otplati “bankrot-duga”

Strani kreditori, koji su 2002. godine kupili argentinski dug nakon bankrota te države, dobiće 100 odsto glavnice i 50 odsto kamata.

To je rezultat pregovora Argentine i dela stranih kreditora u Njujorku. Ukupan dug oko kojeg je Argentina vodila pregovore iznosi devet milijardi dolara, a prema ranijim navodima, južnoamerička država je bila spremna da plati oko 6,5 milijardi dolara.

Danijel Polak, medijator u ovom slučaju, rekao je da je postignuti dogovor “u okviru brojki” koje je ponudila Argentina, ali i da određeni kreditori nisu bili spremni da prihvate ovu ponudu.

Ovaj dogovor moraće da odobre Kongres Argentine, ali i nadležni američki pravosudni organi.

Autor: Ekonomske vesti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.