Poništen postupak privatizacije Galenike

Vlada Srbije poništila je postupak privatizacije Galenike, na predlog komisije koja je pregovarala sa jedinim ponudjačem za kupovinu udela u toj beogradskoj farmaceutskoj kompaniji, objavljeno je na sajtu Vlade.
Postupak privatizacije Galenike sprovodjen je po modelu strateškog partnerstva, prodajom udela od 25 odsto po minimalnoj ceni od sedam miliona evra. Ponudu je dostavio samo britansko-ruski konzorcijum Fontijer farma - Petrovarks sa kojim nije postigut dogovor zbog dugova Galenike prema bankama od oko 70 miliona evra.
 
Galenika ima i dugove prema državi od oko 160 miliona evra i Vlada je preporučila poveriocima da ne izdaju naloge za blokadu računa te fabrike, odnosno da ne sprovode postupak naplate svojih potraživanja do postizanja konačnog dogovora sa komercijalnim poveriocima, a najkasnije do 31. marta 2017. godine.
 
Ministarstvo privrede priprema novi model privatizacije Galenike, koji bi uskoro trebalo da bude objavljen. Do sada je bilo nekoliko neuspešnih pokušaja prodaje tog preduzeća koje zapošljava oko 1.400 radnika.
  • hmm

    10.03.2017 12:35
    Ajde lepo sada prsta na čelo, zavrnite rukave, postavite školovan i stručan kadar u Galeniku i počnite da radite. ne mora sve da se rasproda ... ako mogu stranci, možemo i mi, nisu oni pametniji od nas, čak naprotiv, poznati smo po pametnim i sposobnim ljudima, samo što za razliku od nas stranci ne zapošljavaju partijske, već stručne kadrova, inače bi i oni već odavno propali.
    Zaposlite i partijske, ali ne na rukovodeća mesta, već na pozicije shodno njihovim kvalifikacijama i znanju, naučite ih da rade, a ne da se bahate, ne dolaze na posao, a primaju platu, koriste sve privilegije pod patronatom stranke, a na štetu firme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija