Nemačka firma kojoj je Grad Smederevo izgradio pogone otišla u stečaj

Fabrika za preradu morske ribe "Servfud Smederevo", koja je otvorena pre dve godine, zatvorena je, dok je matična kompanija PTC u Nemačkoj otišla u stečaj.
Nemačka firma kojoj je Grad Smederevo izgradio pogone otišla u stečaj
Foto: Pixabay
Iz ove kompanije tvrde da je smederevska firma na prodaju, pišu "Večernje novosti". Radnici smederevske fabrike ne rade od marta, a nisu primili ni plate.
 
Direktor "Servfuda" Pjer Verstrelen navodi da je matična kompanija PTC Nemačka, usled nelikvidnosti, 8. marta proglasila stečaj. Sud u Nemačkoj je na čelo kompanije postavio stečajnog upravnika. On dalje navodi da je "sud fokusiran na nastavak poslovanja PTC i pronalaženje adekvatnih investitora, kako za PTC, tako i za 'Servfud'".
 
Grad je iz kredita izgradio nove pogone i hladnjaču za potrebe nemačke fabrike, što je Smederevce koštalo blizu 300 miliona dinara. Nije poznato da li i koliko strani investitor duguje za zakupninu hale od 4.200 kvadrata, kao i za režijske troškove. Ugovorena cena zakupnine iznosi tri evra po kvadratu.
 
Radnicima se, kako tvrde, duguju tri plate. Direktor "Servfuda" tvrdi da će "svi dobavljači biti isplaćeni, kao i radnici koji će primiti svoje zaostale zarade".
  • Big.

    13.05.2018 18:25
    N
    To su u nemačkoj znali i vrabci na grani još 2 god unazad da će ovo da se dogodi.Samo naši zvaničnici koji su imali totalno kontra informacije to nisu znali.
  • Dusan

    04.05.2018 15:20
    hahaaaaaa
    Ovo je urnebesno hahhahaaa, za slobodnu vojvodinu sto pre!
  • lala

    04.05.2018 15:14
    To su te strane investicije koje su temeljno proverene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.