Ljajić: Investitorima više ne dajemo direktne podsticaje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da država više ne daje direktne podsticaje investitorima, već rekonstruiše napuštene fabričke hale tako da budu u funkciji što, kako je ocenio, investitorima odgovara.
Ljajić: Investitorima više ne dajemo direktne podsticaje
Foto: 021.rs
"Mi obično sada praktikujemo da ne dajemo, niti su investitori zainteresovani za direktne podsticaje, već država te hale rekonstruiše, dovede u stanje da mogu da budu u funkciji. To je sa naše tačke gledišta dobro, korisno, a investitorima odgovara", rekao je Ljajić za televiziju Prva.
 
On je rekao da danas u Srbiju dolaze dve kompanije koje će obilaziti gradove i opštine i gledati napuštene fabričke hale i dodao da će država uvesti taj model podsticaja i privlačenja turskih investitora.
 
Ljajić je kazao da će do kraja godine, a najkasnije do kraja januara predsednik Aleksandar Vučić formalno otvoriti fabriku u Priboju koja već radi.
 
"Ona već radi, ali nije bilo formalnog otvaranja. Tražimo datum kada predsednik može da dođe i otvori tu fabriku koja zaapošljava oko 200 radnika", rekao je Ljajić.
 
On je rekao i da je u toku rekonstrukcija hale u Malom Zvorniku za tekstilnu fabriku koja će zapošljavati oko 300 radnika.
  • Cicvara

    22.10.2018 18:33
    Džiberana
    A svi znamo da se pare najlakše zapiraju preko građevinskih radova...
  • VladaN

    22.10.2018 10:47
    Pacijent će da...
    ..otvori fabriku koja već radi. Da nije pacijent rekao bih, bolesno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.