Završen proces akreditacije laboratorije za proveru meda

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) saopštio je danas da je završen proces akreditacije laboratorije za proveru kvaliteta meda na Hemijskom fakultetu u Beogradu.
Laboratorija za ispitivanje autentičnosti hrane Inovacionog centra Hemijskog fakulteta u Beogradu je odlukom Komisije za akreditaciju Akreditacionog tela Srbije dobila sertifikat o akreditaciji, navodi se na sajtu SPOS-a.
 
"Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici", poručuju iz SPOS-a.
 
Kako se navodi na sajtu ove organizacije, pčelari SPOS-a, kao i njihov pogon "Naš med" ostvariće uštede na analizama meda u budućnosti, a svi pčelari članovi organizacije imaće 30 nižu cenu analiza.
  • Обсервер

    06.11.2018 10:06
    Хемијски ?
    Ту нешто не штима, откуд на хемијском да се испитује храна ? Да ли то значи, да се на пољопривредном и ветеринарском може испитивати нафта, бензин и сл. ? Према Закону о безбедности хране, тачно је одређено, које институције и инспекције се баве испитивањем хране.
  • Terješkova

    05.11.2018 22:33
    Radi se to i u NS, veterinarski institut...zatim Sp laboratorija Becej...ko da za sve mora da se ide za Bg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.