Ljajić: Ne očekujem prodaju Telekoma u 2019.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da u ovoj godini ne očekuje prodaju Telekoma Srbija.
Ljajić: Ne očekujem prodaju Telekoma u 2019.
Foto: Medija centar Beograd
"Ne očekujem da se nešto dogodi po pitanju prodaje Telekoma. Uvek je bilo interesovanja, pa su različiti fondovi ili kompanije pokazivali interes, a toga ima i dalje. Sve zavisi i od ponuda, ali i poslovne odluke Telekoma. Da li će se ići u proces partnerstva, dogovora, teško mi je da u ovom trenutku kažem", rekao je Ljajić.
 
On smatra da su akvizicije Telekoma, koje je to javno predzeće preduzelo u poslednje vreme, u skladu sa modernim, tržišnim poslovanjem. Ljajić je kazao da domaće telekomunikaciono tržište prati globalne trendove gde je takodje bilo ozbiljne krize, jer su odredjeni servisi, poput Vajbera i Skajpa, uticali na pad prihoda, zbog čega su, kako je naveo, telekomunikacioni operateri morali da nadju nove načine da dodju do potrošača, nudeći nove usluge i servise.
 
"I naša kompanija Telekom morala je da reaguje, jer bi u protivnom tržište učinilo svoje i došlo bi do pada prihoda i vrednost kompanije", rekao je ministar.
 
On je ocenio da su promene na tržištu telekomunikacija Srbije, kao što su akvizicije Telekoma i dolazak češkog PPF fonda, koji je preuzeo Telenor Srbiju, dobri za potrošače, jer će se u tržišnoj utakmici potrošačima nuditi kvalitetnije usluge po pristupačnijim cenama.
 
"To je korisno i sa stanovišta ulaganja u infrastrukturu i razvoja optičkih mreža, jer će svi to morati da rade. To će doprineti daljem razvoju tržišta telekomunikacija i novih tehnologija, pre svega brzog interneta i 5G mreže, što predstavlja budućnost", naveo je Ljajić.
  • Nikola

    09.01.2019 10:27
    Aha ha ha
    Telekom je već prodat samo što vam nisu objavili. Išlo je sve u paketu sa železarom. Da u svakom mestu napravi bistu kralju Petru neće ga sprati, jer prodao je sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija