EU kaznila "Masterkard" sa više od pola milijarde evra

Evropska komisija kaznila je kartičarsku kompaniju "Masterkard" sa 570,6 miliona evra zbog primene propisa koji su veštački podigli troškove plaćanja karticama u Evropi.
EU kaznila "Masterkard" sa više od pola milijarde evra
Foto: Pixabay
Iz EK je saopšteno da je "Masterkard" kažnjen jer je trgovcima ograničavao mogućnost korišćenja povoljnijih naknada koje nude banke koje posluju širom EU, izveštava Rojters.
 
"Pravila 'Masterkarda' veštački su podigla troškove plaćanja karticama, nanevši štetu potrošačima i trgovcima u EU", izjavila je evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager.
  • Potrošači

    23.01.2019 10:20
    Na prevaru - prevarom
    Na ove prevare kartičara je upozoravala Organizacija potrošača EFEKTIVA pre više meseci i podigla tužbe protiv istih u Srbiji!
    Evropska komisija je trebala otete pare da vrati potrošačima i trgovcima, a ne da ih strpa u budžet i deli plate sebi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija