BC Partners većinski vlasnik United Grupe

BC Partners, vodeća međunarodna investiciona kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udela United Grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.
KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udeo.
 
Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbeđuje da ostane lider na tržištu. Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.
 
"Oduševljeni smo što je transakcija okončana i radujemo se sledećoj fazi rasta kompanije. United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope", izjavio je Nikos Statopulos, partner u BC Partners.
 
Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.
 
BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi evra u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje. Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju evropskog tržišta akvizicija. Danas, izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Severnoj Americi i Evropi.
 
Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednost od 130 milijardi evra, i trenutno investira iz svog desetog fonda.
 
KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja upravlja imovinom kompanija iz različitih industrija, uključujući investicione fondove, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menadžerskim partnerstvima koja upravljaju hedž fondovima.
 
KKR ima za cilj da obezbedi atraktivan prinos investitorima, prateći strpljiv i disciplinovan pristup investicijama, zapošljavajući ljude svetske klase i podstičući rast i stvaranje vrednosti kroz kompanije iz KKR portfolija. KKR ulaže sopstveni kapital zajedno sa kapitalom kojim upravlja za investitore u fondovima i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz poslovanje na tržištima kapitala.
 
Osnovana 2000. godine, United Grupa je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz celog sveta.
 
United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4,400 ljudi koje zapošljava.
 
Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.