Radnje odbijaju "Huavej" telefone, građani hoće da ih se reše

Prodavnice mobilnih telefona u pojedinim azijskim zemljama odbijaju "Huavej" telefone u okviru akcije staro za novo, dok sve više korisnika pokušava da se reši svojih uređaja nakon što je "Gugl" suspendovao poslovanje sa tom kineskom firmom.
Radnje odbijaju "Huavej" telefone, građani hoće da ih se reše
Foto: Pixabay
"Gugl" je objavio da će poštovati naređenje predsednika SAD Donalda Trampa da obustavi isporuku softvera "Huaveju", što znači da će telefoni ove marke ostati bez novih verzija "androida" od kraja avgusta. Novi telefoni neće imati pristup aplikacijama poput "Jutjuba" ili "Hroma".
 
Pojedini korisnici u Singapuru i Filipinima požurili su da prodaju svoje "Huavej" telefone, pokazuju podaci iz maloprodaje i onlajn servisa za kupoprodaju, ali je kupaca malo.
 
"Ako kupimo nešto što je beskorisno, kako ćemo ga prodati?", rekao je Dilan On, prodavac u radnji i servisu "Vaning" u Singapuru.
 
On je rekao da "Huavej" pravi dobre proizvode, ali da "sada niko ne želi da ih kupi zbog američke politike".
 
On je dodao da pokušava da putem interneta proda postojeće zalihe "Huavejevih" proizvoda kupcima u inostranstvu u nadi da su oni manje upoznati sa aktuelnom situacijom.
 
"Huavej" nije odgovorio na zahtev za komentar.
  • Podbarac

    26.05.2019 12:06
    @Drum - OS
    Huawei ima svoj OS, koji naravno ima pristup Huawei-store, koji je kompatibilan sa Google-store - sve kao i pre. Dakle, ništa se ne menja, ovo sigurno nije kraj Huawei-ja, nego je (po nekima) samo Google izgubio oko 2 milijarde korisnika od 2,5 koliko su navodno imali kroz Huawei. Što bi neki rekli: Mož' biti, al' ne more da znači...
  • Drum

    23.05.2019 00:29
    Eto, to je slobodna trgovina i slobodno tržište.
    Možeš da budeš onoliko slobodan koliko ti dozvole.

    Američka politika je jedna velika laž, oni ne traže prijatelje u svetu, samo sluge.

    Samo nije mi jasno, zar niko drugi na svetu ne može da napravi operativni sistem?
    Procesos, kako onaj centralni, tako i grafički?
    Pa da im lepo svi okrenu leđa, a ne celi svet trpi njihove ucene.
  • El Pablo

    22.05.2019 20:04
    Daj 5 komada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija