Srbija potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministarkom trgovine Evroazijske ekonomske unije (EAEU) Veronikom Nikišinom, sa kojom je dogovorio da potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Evroazijske unije bude 1. oktobra ove godine u Sočiju.
Srbija potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nikišina je informisala Ljajića da je dobijena saglasnost svih država članica Evroazijske unije čime je napravljen odlučujući korak ka konačnom potpisivanju ovog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo trgovine.
 
Dogovoreno je da se pravno tehnička redakcija teksta sporazuma završi do kraja juna, dok bi u septembru bio održan poslovni forum privrednika iz Srbije i zemalja članica Evroazijske unije, kako bi se upoznali sa prednostima koje donosi taj sporazum.
 
Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom Srbiji omogućava pristup tržištu od 180 miliona ljudi, a takođe su prošireni obim i vrsta roba koje će se iz Srbije izvoziti na tržište Evroazijske unije.
 
Evroazijsku ekonomsku uniju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, a Srbija sada ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom.
  • Ja

    06.06.2019 18:42
    Bravo! Sad mozemo jos jeftinije da prodajemo radnu snagu za zemlje Evroazijske unije! Predlazem Prvorodjenom da reklamira: "Imamo radnike za 20 Eura mesecno..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.