Direktor Huaveja uporedio firmu s teško oštećenim avionom

Osnivač kompanije Huawei saopštio je da će prihodi tog telekomunikacionog giganta biti za 30 milijardi dolara manji nego što je planirano za naredne dve godine, upoređujući kompaniju sa teško oštećenim avionom kao posledicu aktivnosti administracije SAD.
Direktor Huaveja uporedio firmu s teško oštećenim avionom
Foto: Pixabay
Nikada nismo mislili da će odlučnost SAD da napadne Huawei biti tako snažna, tako čvrsta, rekao je Ren Zengfei, koji je i direktor kompanije.
 
On je najavio da će Huawei smanjiti kapacitete i očekivati prihode od 100 milijardi dolara godišnje u naredne dve godine, upoređujući to sa prihodima od 105 milijardi dolara 2018. godine. On je u februaru rekao da je cilj da Huawei ostvari prihode od 125 milijardi dolara u 2019. godini.
 
Ren Zengfei je rekao i da je prodaja mobilnih telefona Huawei u inostranstvu pala za 40 odsto, potvrđujući tako izveštaj agencije Blumberg.
 
Kinesko tržište, međutim, raste izuzetno brzo i Huawei neće dozvoliti da restriktivne mere utiču na istraživanje i razvoj, najavio je on.
 
Huawei je žrtva tekuće trgovinske krize između Kine i SAD, koje su optužile kineske kompanije da su počinile prinudni transfer tehnologije i krađu poslovnih tajni. Prošlog meseca, SAD su stavile Huawei na listu onih kojima je američkim kompanijama zabranjeno da prodaju komponente toj kineskoj kompaniji bez odobrenja vlasti.
  • Novosadjanin

    18.06.2019 09:01
    Kinezi su ugradili u huawei cip koji ocitava podatke sa telefona i salje lokaciju. Pa kupite i dalje kineski telefon
  • пензос

    17.06.2019 16:41
    бљак
    из ината ћу о'ма да купим један Хуавеј од 124 сома, а постојећи ајфон да бацим у Дунав да брбоће !
  • Milan

    17.06.2019 15:40
    uzrocno posledicno
    Gubitak od 40 milijardi Huaveja nece biti prihod Amerikanaca. Bojim se da zbog halavosti za novcem Amerika bez potrebe sebi stvara velikog neprijatelja. Vreme ce pokazati jer do skoro svetom je vladala Amerika,kako stvari stoje okrece se list. Tehnoloski razvoj i superiornost jedne nacije,nece zaustaviti carine,propisi,sila i moc druge nacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.