VIDEO: Osmogodišnjak prvi na Forbsovoj listi, zaradio 26 miliona dolara u 2019.

Magazin Forbs napravio je listu deset najplaćenijih jutjubera 2019. godine, a osmogodišnji Rajan Kaji je drugu godinu zaredom na prvoj poziciji.
Kaji je svoj kanal pokrenuo kada je imao samo tri godine, kada je počeo da odmotava poklone i igračke koje kupi i sve to snima kamerom.
 
Sve to je preraslo u mini-naučne eksperimente koje je takođe snimao kamerom, da bi nedugo posle toga potpisao ugovor i sa kompanijama Nikelodion i Hulu. Ove godine je zaradio 26 miliona dolara, što ga je lansiralo na vrh Forbsove liste.
 
Na drugom mestu je kanal Djud Prfekt, koji je ove godine zaradio 20 miliona dolara. Video-snimke za ovaj kanal snimaju Kobi Koton, Kori Koton, Geret Hilbert, Kodi Džouns i Tajler Touni koji igraju razne sportove i ruše Ginisove rekorde.
 
Petogodišnja Anastasia Radzinskaja na trećem je mestu sa 18 miliona dolara zarade i nekoliko ugovora sa različitim kompanijama.
 
Kanal o savetima za šminkanje vodi Džefri Star koji je ove godine zaradio 17 miliona i tako se plasirao na peto mesto Forbsove liste, dok je odmah iza njega Preston Arsment sa tri miliona manjom zaradom i kanalom na kojem prikazuje igranje različitih igara.
 
PjuDiPaj nekada je bio najplaćeniji jutjuber, ali sada zauzima sedmo mesto ove liste sa 13 miliona. No, velika je verovatnoća da ga naredne godine neće biti na njoj jer je ranije ovog meseca najavio da će privremeno napustiti Jutjub kako bi se odmorio. On sedmo mesto deli sa Markiplijerom koji je zaradio istu sumu novca.
 
Deveto i deseto mesto zauzimaju DanTDM (12 miliona dolara) i VanosGejming (11,5 miliona).
 
  • MonteDushano

    20.12.2019 08:24
    Pitam se kako je uspeo da razume celokupno korišćenje programa, interneta, kamere, pa i sve ponaosob i istovremeno. Gde se može nabaviti takav softver? Nekada smo imali u svakom kompjuteru (WinXP) program kao što je Movie Maker. Sad ga se mora preuzeti, ali neće da radi lepo kao nekad, čak ni kad nije besplatno. Ah, te korporacije pohlepne.. Ne vredi ni da kupiš neku igricu, jer moraš otpre već 5 godina da budeš priključen na net inače neće da radi igrica za koju si platio. Dečak nek' se zabavlja, ovo što sam napisao je više nego strašno.. i odvratno.
  • Odvratno

    19.12.2019 15:06
    Odvratno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.