Hirurške maske će se zbog nestašice proizvoditi u tri smene

Predstavnici većine kompanija koje proizvode hirurške maske i sredstva za dezinfekciju organizovaće rad u tri smene, kako bi odgovorili na povećane potrebe za tim sredstvima na našem tržištu.
Hirurške maske će se zbog nestašice proizvoditi u tri smene
Foto: 021.rs
Ovo je rezultat razgovora predsednice Vlade Ane Brnabić sa predstavnicima kompanija koje proizvode maske i dezinfekciona sredstva. Sve kako bi se sprečilo povećanje broja zaraženih od virusa korona.
 
Na sastanku se razgovaralo o tome kako država može da pomogne ovim kompanijama da povećaju svoje proizvodne kapacitete, saopšteno je iz kabineta premijerke Srbije.
 
U slučajevima gde postoji problem nabavke sirovina za proizvodnju, dogovoreno je da Privredna komora Srbije pomogne u traženju sirovina, s obzirom na to da se pojavljuju poteškoće u snabdevanju na svetskom tržištu, zaključeno je u saopštenju.
  • Novica

    12.03.2020 18:37
    @w/e
    Srbija nije zemlja 3. sveta vec zemlja 33. sveta... ovi koje je narod birao su nas toliko unazadili da zaostajemo 90 godina za zapadom.
  • ?!

    12.03.2020 17:08
    Nema nista za dezinfekciju
    Nema nigde u apotekama alkohola i sredstava za dezinfekciju.
    Kako da dezinfikujemo kuce, kancelarije, brave, ruke??
  • w/e

    12.03.2020 13:35
    @Nele
    Covek poredi Kinu i Srbiju... Koliko proizvodjaca postoji u Kini i kolika je tamo potraznja, naspram ovo malo bede sto imamo. Shvatite vise da je Srbija tkz. zemlja 3. sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.