Zbog virusa korona do kraja juna otkazano dva miliona letova

Do kraja juna u svetu je, zbog pandemije virusa korona, otkazano više od dva miliona letova, što će naneti gubitke od oko 252 milijarde dolara, navodi se na sajtu Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).
Zbog virusa korona do kraja juna otkazano dva miliona letova
Foto: Pixabay
Otkazivanje letova jedna je od mera na koju su međunarodne agencije za vazdušni saobraćaj bile prinuđene zbog pandemije virusa korona, a preduzele su i druge, kako bi zaštitile svoje zaposlene i putnike.
 
Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA), čija je članica i Er Srbija, objavila je na svom sajtu koji su aerodromi u svetu zatvoreni i koji letovi su sve obustavljeni, ali i smernice putnicima kako da se ponašaju, ako već moraju da putuju.
 
Takođe na sajtu je objavljeno i da je do kraja juna otkazano više od dva miliona letova, što će naneti gubitke od oko 252 milijarde dolara.
 
Navodi se i da IATA prati sva dešavanja vezana za razvoj bolesti zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i da će u skladu sa tim izdavati dalja saopštenja.
 
"Ostanite jaki. Prebrodićemo ovu krizu i nastaviti da povezujemo svet", izjavio je glavni izvršni direktor (CEO) IATA Aleksandar de Juniak.
 
Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) otkazala je sve planirane posete i sastanke svojih zaposlenih, a angažovano je nadležno osoblje koje je u stalnom kontaktu sa kolegama kako ne bi došlo do rizika za bezbednost vazdušnog saobraćaja.
 
EASA-e navodi i da je napravljena lista aerodroma koji se nalaze u najrizičnijim oblastima, gde je mogućnost transmisije virusa veoma visoka.
 
Na toj listi su označeni svi aerodromi u Iranu, Južnoj Koreji, Turskoj, kineskoj provinciji Hubei, kao i aerodromi iz najugroženijih regija Italije, Španije, Austrije, Francuske, Nemačke i nekoliko američkih saveznih država.
 
Takođe, na sajtu se navodi i kako bi osoblje aviona trebalo da se ponaša tokom i posle leta.
  • /

    02.04.2020 21:02
    /
    majušan doprinos vazduhoplovnih kompanija u sprečavanju širenja plućnih infekcija izazvanih putovanjima.
    "Mnoge se bolesti samoograničavaju i rezultat su uobičajenih plućnih virusa rasprostranjenih širom sveta, ali u određenim okolnostima plućne infekcije povezane sa putovanjima su ozbiljne i mogu imati fatalne posledice, pa čak mogu izazvati i epidemije.
    Putovanje avionom pokazalo je koliko se efikasno mogu preneti plućne infekcije."
    https://pneumonia.biomedcentral.com/articles/10.1186/s41479-017-0026-1



  • K

    02.04.2020 13:35
    priroda je povukla samo jedan mali potez da nas malo zaustavi, sta da je umesto shishmisha pokrenula nesto drugo, mnogo smo se ohalavili, odnosno neki, o kakvom gubitku pricate, troskove nemate jer neletite, plate zna se, svaki zaposleni radi minimum x3, 1e za sebe, jedan za firmu i jedan za vlasnika, prema tome ako neko ima platu 1000e, realno je napravio 3.000e, sto znaci da zaradom u januaru i februaru vec je isplatio sebe do juna, cime jedino vlasnici nece dobiti svoj veliki deo kolaca, vec ce morati i da daju... spustite se malo na zemlju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.