"Sloga": 100 evra dati svakom punoletnom građaninu bez uslovljavanja, to nije partijski novac

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su Vladu Srbije da na današnjoj sednici prilikom usvajanja rebalansa budžeta i usvajanja uredbe o isplati 100 evra svakom punoletnom građanu Srbije vodi računa da ono bude bez ikakvog uslovljavanja i pod jednakim kriterijumima za sve.
"Sloga": 100 evra dati svakom punoletnom građaninu bez uslovljavanja, to nije partijski novac
Foto: Pixabay
"Otvoreno ih pitamo, zašto opet dele narod? Čemu ta diskriminacija i da li stvarno misle da su građani Srbije glupi i da ne znaju da su i druge države svojim građanima finansijski pomogle zbog pandemije Covid-a 19 i to mnogo više nego ovdašnja vlast koja samo obećava i menja pravila prema sopstvenim potrebama, očigledno zbog predstojećih parlamentarnih izbora i pridobijanja naklonosti glasača", navode u Slozi.
 
Dalje ističu da je novac koji je namenjen punoletnim građanima Srbije državni, a ne stranački novac i to nikome ne omogućava da se ponaša na način kako je to učinio juče ministar finansija Siniša Mali, kada je rekao da će "penzioneri novac dobiti po automatizmu na svojim računima, dok će ostali građani, ukoliko žele novac, morati da se prijave telefonskim putem ili mejlovima".
 
"Ovakvim uslovljavanjem mnogi građani neće biti u mogućnosti da ostvare pravo na novac, posebno siromašne kategorije i oni koji nemaju digitalnu pismenost, a o javljanju na telefone da i ne govorimo, budući da smo ovih dana svedoci šta se događa sa telefonima namenjenim za prijavu Covida-19, a na koje se niko danima ne javlja", navode sindikati i zaključuju da ovakvim ponašanjem i podelama vlast kod građana samo nastavlja da izaziva bes, prkos i moguće socijalne nemire.
 
Inače, Tanjug navodi da će današnje odluke vlade javnosti predstaviti ministar finansija Siniša Mali na konfereciji za novinare u 16 časova.
  • Milica

    26.04.2020 10:50
    Lazovi
    Znala sam da ce nesto ovako da smisle...
    Sram da vas bude!!!
  • Miki

    26.04.2020 09:48
    Vec vidjeno
    Tako donose I zakone po kojima se okoriste oni I njima bliski a onda Ih brze bolje povuku dok obicni smrtnici ne saznaju.
  • Pera

    25.04.2020 12:44
    Bili
    U januaru ste rekli lova u aprilu.Od tada je prošlo godinu dana.Pa koga vi lažete....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.