Vučić: Država spremna da dokapitalizuje Er Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Srbija spremna da izvrši dokapitalizaciju Er Srbije, sa ciljem da ova avio-kompanija bude još snažnija.
Vučić: Država spremna da dokapitalizuje Er Srbiju
Foto: 021
Vučić je za B92 najavio da će sledeće nedelje imati razgovor sa partnerima iz Emirata.
 
"Od utorka će biti poznati dalji potezi. Tražićemo da oni daju deo para za protekla četiri meseca, jer još uvek ne može da se leti kao ranije. Mi smo spremni da uđemo u Er Srbiju sa našim novcem, spremni smo da izvršimo dokapitalizaciju, ali nećemo odustati od dalje izgradnje kompanije", naglasio je on.
 
Vučić je rekao da će Srbija imati većinu u kompaniji.
 
Rekao je da se pokazalo koliko je važno da postoji snažan nacionalni avio-operater.
 
Podsetimo da je Er Srbija obavestila Etihad ervejz partners BV, kompaniju koju je nacionalni prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uspostavio da bi finansirao svoje podružnice, da potencijalno neće moći da ispuni svoje dužničke obaveze usled krize izazvane virusom korona. Er Srbija je u septembru 2015. godine uzela kredit od EAP i BV vredan 52,9 miliona dolara koji na naplatu dospeva u septembru 2020. godine, uz godišnju kamatnu stopu od 6,96 odsto.
 
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović nedavno je izjavila da je Er Srbija napravila oko 40 miliona evra gubitka od početka pandemije, koja je na dva meseca prizemljila sve komercijalne letove.
 
Avio-kompanija sa sedištem u Abu Dabiju ima 49 odsto udela u Er Srbiji, dok ostatak kontroliše vlada Srbije.
  • crni domino

    14.06.2020 13:27
    Boze koliko pametnog predsednika imamo. Pametan je za sebe zbog procenta koji mu pripada od te pomoci! Normalno, pare prvo mora da legnu arapinu! A tek po otpisu dugova gubitasima Zelezare, RTB Bora, Fijata, po istom kalupu...
  • Pera

    14.06.2020 12:16
    Zlotvori
    Buduci savetnik ovom nadobudnom diktatoru je kristijan(kristina)golubovic
  • Domaci investitor

    14.06.2020 11:59
    Podrzavam jedino ako se preimenuje u Air Opanak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.