Aerodrom "Nikola Tesla" pretrpeo gubitak od 105 miliona dinara

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) u prvom kvartalu ove godine je usled viših troškova amortizacije, posle primene novih računovodstvenih standarda, zabeležio poslovni gubitak od 120,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji poslovni dobitak od 48,9 miliona dinara, objavila je brokerska kuća Momentum.
Aerodrom "Nikola Tesla" pretrpeo gubitak od 105 miliona dinara
Foto: Pixabay
Neto gubitak te kompanije iznosio je 105,4 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine dobitak iznosio 31,5 miliona dinara.
 
Poslovni prihod Aerodroma "Nikola Tesla" u prvom kvartalu ove godine bio je 148,5 miliona dinara, što je rast od 11,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
 
Najveća stavka u poslovnim prihodima bila je periodična koncesiona naknada koja je iznosila 132,8 miliona dinara i bila je neznatno viša u odnosu na prethodnu godinu, naveli su brokeri Momentuma.
 
Koncesionar beogradskog aerodroma je francuska korporacija Vansi erports, sa kojom je Vlada Srbije u martu 2018. potpisala koncesioni ugovor na period od 25 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija