Telekom potvrdio da izdaje obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara

Preduzeće Telekom Srbija saopštilo je danas da su se stekli uslovi na finansijskom tržištu da Skupština akcionara donese odluku o emisiji dinarskih korporativnih obveznica, prvi put u istoriji te kompanije.
Obveznice će, kako se navodi, biti emitovane sa rokom dospeća od pet godina, odnosno na srednji rok, u iznosu od 23,5 milijardi dinara (oko 200 miliona evra) i imaće karakter neamortizujućih obveznica.
 
"Obveznice ne nose nikakav devizni rizik i biće emitovane po tržišnoj kamatnoj stopi u uslovima kada su dinarske kamatne stope na najnižim nivoima i kada je postignuta odživa makroekonomska i finansijska stabilnost u Srbiji", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da će obveznice biti namenjene isključivo kvalifikovanim investitorima, odnosno odabranim poslovnim bankama koje posluju u Srbiji, a sa kojima Telekom Srbija već ima dugogodišnju uspešnu saradnju.
 
Sredstva prikupljena izdavanjem obveznica biće, kako se navodi, iskorišćena za finansiranje poslovnih potreba kompanije, uključujući unapređenje poslovnih aktivnosti, kao i refinansiranje postojećih finansijskih obaveza.
 
Poverenje profesionalnih investitora za izdavanje obveznica, kako se navodi, još jednom ukazuje na stabilnost poslovanja kompanije, kao i na činjenicu da je stvoren prostor da se u narednom periodu, uz konsolidaciju do sada preduzetih poslovnih poduhvata, sprovedu i investicije za dalje unapređenje.
 
"Ove obveznice će predstavljati optimalnu dopunu i alternativu postojećim bankarskim aranžmanima i kompanija će u punoj meri iskoristiti sve njihove prednosti u odnosu na kredite, naročito činjenicu da se do dospeća obveznica plaća samo kamata, bez pripadajućeg dela glavnice, čime se postiže dodatno jačanje novčanih tokova", naveo je Telekom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.