Neutrošenih 18 miliona evra iz evropskih fondova preusmerava se na prevazilaženje kovid krize

Vlada Srbije usvojila je tekst "Amandmana 2" na finansijski sporazum Evropske komisije i Srbije, za Godišnji akcioni IPA program za 2015. godinu, kojim će biti omogućeno da se neutrošena sredstva od 18 miliona evra, opredele za prevazilaženje socio-ekonomskih posledica krize izazvane pandemijom virusa korona.
Neutrošenih 18 miliona evra iz evropskih fondova preusmerava se na prevazilaženje kovid krize
Foto: Pixabay
Reč je o neutrošenim sredstvima namenjim budžetskoj podršci u oblasti reforme javne uprave.
 
Finansijskim sredstvima, čija se isplata očekuje 2021. godine, vlada će raspolagati shodno potrebama i merama predviđenim za društveno ekonomski oporavak zemlje usled posledica epidemije, saopštila je Vlada Srbije.
 
Članovi vlade usvojili su izmenjenu Uredbu o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije.
 
Ovom Uredbom obezbeđena su sredstva u iznosu od 236.000.000 dinara za otkup tržišnih viškova tovne junadi.
 
Pravo na finansijsku podršku ima otkupljivač koji tovnu junad otkupljuje od poljoprivrednih proizvođača upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinstava.
 
Predlaže se otkup junadi minimalne težine 500 kilograma po grlu, a zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do 5. novembra tekuće godine.
  • Ipa

    11.09.2020 13:38
    Ide na potrošnju za kupovinu glasova i pomaganje "braći" iz BiH umesto na unapređenje a budžet ide na stadione, spomenike, mostove, fontane itd i rođačke i kumovsake "projekte"

    I EU to odobrava - tužno.

    A koje su to sanacije? Plate u propalim preduzećima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.