Nemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodato pivo

Nemačkim pivarima biće isplaćena naknada za troškove koje je prouzrokovalo kvarenje piva zbog ograničenja povezanih s virusom korona, rekao je portparol bavarskog ministarstva privrede.
Nemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodato pivo
Foto: Pixabay
Vlada u Berlinu zatvorila je restorane i otkazala velike događaje kako bi se suzbilo širenje kovida19, pa pivare ne uspevaju da prodaju točeno pivo.
 
Broj buradi piva kojem je istekao rok trajanja ili će uskoro isteći raste iz dana u dan, što će za proizvođače značiti milione evra gubitaka.
 
Prošle nedelje pivari su vladi uputili otvoreno pismo, tražeći finansijsku pomoć jer im preti propast zbog oštrog pada potražnje usled zaključavanja privrede.
 
Pismo je potpisalo oko 300 pivara, uključujući nemački ogranak danskog pivara Carlsberga, te Bitburger Braugruppe, Krombacher i Paulaner Brauerei.
 
Poručili su i da prodaja piva u flašama u prodavnicama nije "ni približno bila dovoljna" da se nadoknadi izgubljena prodaja u ugostiteljskom sektoru i slab izvoz.
 
Pivare su prošle godine prodale oko 8,7 milijardi hektolitara piva, što je 5,5 odsto manje nego u godini ranije, prema podacima nemačke kancelarije za statistiku.
 
Portparol ministarstva privrede Bavarske, gde je smeštena većina pivara, objavio je da je vlada pristala da isplati odštetu pivarima za kvarenje piva. Odštetu će dobiti i vinari.
  • Joki

    02.03.2021 17:30
    Nemacka tuga
    dok mi uzivamo u Zlatnom Dobu. Njima placaju za pivo, a mi frajeri po dva puta 30€ za 2021-u.
  • beer

    01.03.2021 20:53
    racunajte od sl. sedmice i prodaju istog na nasim policama.. sredice to bata Bing
  • Dr Šećeroski

    01.03.2021 16:23
    Moš' misliti...
    Pa i nama država pomaže.
    Rado će nam gurnuti stolicu ako poželimo da se obesimo jer nemamo decu da nahranimo, račune da platimo...
    Ljudi, nije šala, svake godine nas je u Srbiji po zvaničnim podatcima 70.000 stanovnika manje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.