Potpisan protokol u Vladi Srbije - Mozzart podržava pet preduzetnica sa po 10.000 evra

Objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 50.000 evra.
Budi preduzetnica, budi pobednicakonkuriši za 10.000 evra podrške svom biznisu. Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama. 
 
Protokol o saradnji u Vladi Srbije potpisali su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i generalni direktor kompanije Mozzart Slobodan Prodanović.
 
Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica. 
 
Rok za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za podršku otpočinjanju sopstvenog biznisa je 30 dana od dana objavljivanja poziva, odnosno do 15. jula 2021. Sve informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje i načinu prijavljivanja pročitajte na OVOM LINKU.
 
“Ekonomska nezavisnost jedan je od glavnih preduslova za ravnopravnost. U prošlosti su žene, na žalost, vrlo često bile izložene različitim preprekama zbog čega nisu mogle maksimalno da se ispoljavaju u mnogim sferama društvenog života. Međutim, takvo vreme je iza nas i sada treba da pokažemo ne samo da smo ravnopravne, već i da smo bolje u mnogim sferama i aktivnostima", kaže Darija Kisić Tepavčević i podseća da je Strategijom zapošljavanja za period 2021-2026. godine i pratećim Akcionim planom predviđen niz konkretnih mera usmerenih ka poboljšanju položaja žena na tržištu rada, a pogotovo onih iz najosetljivijih kategorija. 
 
 
 Foto: Mozzart
 
Kompanija Mozzart u saradnji sa Koordinacionim telom realizuje i akciju "Stop nasilju nad ženama", u koju su se uključilo više od 600 sportista.
 
"Od svog osnivanja 2014. godine Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama. Jedna od njih je svakako Mozzart i ovo je samo jedan u nizu projekata koji zajedno realizujemo a koji je namenjen ekonomskom osnaživanju žena i podršci ženama, budućim preduzetnicama da pokrenu svoj biznis. Mozzart će donirati ukupno 50.000 evra za najbolje poslovne ideje", poručuje Zorana Mihajlović.
 
Podrška obuhvata bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla.
 
Kompanija Mozzart obezbediće i medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima.
 
"Pokrenuli smo ovaj projekat sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena, promocije rodne ravnopravnosti, razvoja i promocije preduzetničkog duha i podsticanja preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama. Želimo da pomognemo ženama da budu ekonomski nezavisne, a osim finansijske pomoći, pružićemo im podršku i u marketinškoj, odnosno medijskoj promociji", navodi Slobodan Prodanović.
 
O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.
 
Zahtevi kojima budu dodeljena bespovratna sredstva biće javno objavljeni na veb sajtovima kompanije Mozzart, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, najkasnije 30 dana od dana isteka roka za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u Javnom pozivu.

Kad ste već ovde...

Stotine hiljada vas svakodnevno se oslanja na 021 tragajući za istinom i objektivnim pristupom informisanju. Obavezali smo se da ćemo raditi u interesu javnosti sa uspostavljenim visokim standardima novinarske profesije i vi ste nam uzvratili ogromnim poverenjem. Vašu podršku sada možete i da konkretizujete. 021 je pokrenuo gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od zanimljivih artikala direktno podržavate rad redakcije 021. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je za našu budućnost. Jer pravo novinarstvo vredi.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evro sutra 117,56 dinara

Zvanični srednji kurs biće sutra 117,5637 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Nedimović: PKB je sada svemirski brod

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je kompanija Al dahra u sistem proizvodnje PKB uložila 75 miliona evra mimo prodajne cene, kao i da će biti uloženo još 50 miliona evra.

Dodir politike

Prevodeći dolarski dug od 944 miliona u odgovarajuće zaduženje u evrima, Crna Gora se obezbedila od eventualnog jačanja američke valute, ali Vlada u Podgorici nije saopštila novčanu cenu osiguranja.

Evro sutra 117,55 dinara

Zvanični srednji kurs biće sutra 117,5571 dinar za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara prema evru u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Mask: "Tesla" će verovatno opet prihvatati bitkoin

Kompanija "Tesla" će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, kada obavi dubinsku analizu količine obnovljivih izvora energije korišćenih "za rudarenje" te valute.

Evro sutra 117,55 dinara

Dinar će sutra neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,55 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Hoće li Srbija sačuvati proizvodnju mleka?

Prvo pandemijski pad potražnje, potom nagli rast cene stočne hrane za 40 odsto doveli su proizvođače sirovog mleka u takozvane "makaze", između preskupih troškova proizvodnje i sve slabije prodaje.