EU planira da omogući praćenje transfera bitkoina

EU planira da promenama važećih zakona omogući praćenje transfera bitkoina.
EU planira da omogući praćenje transfera bitkoina
Foto: Pixabay
Predložene promene zakona primorale bi kompanije koje obavljaju transfere u bitkoinima ili drugim kriptovalutama da prikupljaju informacije o primaocu i pošiljaocu.
 
Korekcije propisa bi omogućile lakše praćenje transakcija u kriptovalutama i pomogle bi da se zaustavi pranje novca i finansiranje terorizma, saopšteno je iz Evropske komisije, prenosi BBC.
 
Nova pravila, koja bi mogla da budu usvojena za dve godine, takođe bi onemogućila pružanje anonimne transfere kriptoimovine.
 
Evropska komisija se zalaže da transferi u kriptovaluti podležu istim propisima protiv pranja novca kao i obični elektronski transferi, pa je jedan od predloga da kompanije koje obavljaju transfere kriptovalute budu u obavezi da navedu ime, adresu, datum rođenja i broj računa primaoca.
  • Mr M

    21.07.2021 17:57
    Dobro su se setili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija