U Britaniji preti kolaps industrije mesa

Britanska prehrambena industrija pozvala je vladu da subvencioniše proizvodnju ugljen-dioksida (CO2) tokom naglog porasta cene gasa, ili će rizikovati kolaps mesne industrije u zemlji.
U Britaniji preti kolaps industrije mesa
Foto: Pixabay
Porast cene gasa primorao je dve britanske fabrike đubriva da se zatvore, čime su proizvođači hrane lišeni nusproizvoda CO2 koji se koriste za omamljivanje životinja pre klanja i usisavanje hrane kako bi joj se proužio rok trajanja, piše Rojters.
 
Nedostatak CO2, koji se takođe koristi u proizvodnji piva i gaziranih sokova, dolazi u lošem trenutku za prehrambrenu industriju koja se već suočava sa nedostatkom vozača kamiona, uticajem Bregzita i pandemije korona virusa.
 
Šef britanske organizacije proizvođača živine Ričard Grifis rekao je da radi sa vladom na proceni nivoa zaliha i primeni planova za vanredne situacije, ali je upozorio da bi prekid snabdevanja hranom mogao postati pitanje nacionalne bezbednosti.
 
Ministar poslovanja Kvazi Kvarteng rekao je da ne očekuje poremećaje u snabdevanju ove godine zbog različitih izvora.
  • Veganka

    20.09.2021 10:29
    Žale se jer nema gasa za ubijanje, kao kao da uprava Aušvica piše fireru jer ima zastoj.
    Nema ništa od toga, propadaju.
  • Orwell Vegan

    19.09.2021 16:54
    Istina
    To vam govorim odavno, a sad se to zahuktava. U centru Londona nema vise nijednog restorana da nema odlican veganski meni takodje. Mesozderanje ide u istoriju.
  • Eto ga

    19.09.2021 16:24
    Sta reci.... Bregzit..... Opet ste pametni britosi.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija