Vlada Srbije preporučila EPS-u da do decembra ne menja cenu struje za privredu

Vlada Srbije preporučila je Elektroprivredi Srbije (EPS) da do 1. decembra 2021. godine ne menja cenu struje za privredu, preneo je večeras RTS.
Vlada Srbije preporučila EPS-u da do decembra ne menja cenu struje za privredu
Foto: Pixabay
Kupcima na slobodnom tržištu nudi se ograničeno produženje važećih ugovora ili odlaganje već zaključenih ugovora, pa se privrednicima kojima je ugovor o snabdevanju istekao 31. oktobra daje se mogućnost da ga produže do kraja novembra.
 
Ista ponuda važi i za one privrednike koji su na rezervnom snabdevanju, a ugovor je takođe istekao krajem oktobra. Njima se nudi novi ugovor o snabdevanu strujom za novembar po istoj ceni.
 
I privrednici koji su potpisali novi ugovor o snabdevanju po višoj ceni koji važi od 1. novembra njegovu primenu mogu da odlože do 1. decembra.
 
Na srpskom tržištu licencu za snabdevanje strujom ima 63 snabdevača, a aktivno je samo njih 11, ali zbog najpovoljnije cene EPS snabdeva više od 95 odsto potrošača.
 
Trenutna cena struje na tržištu je između 70 i 135 evra po megavat satu. Na panelu Američke privredne komore stručnjaci su upozorili da se prodajna cena struje neće vratiti na prosečnih 60 evra po megavat satu, koliko je bila pre krize, a da će sledeće godine prosečna cena struje biti 120 evra.

Teme

cene
  • Nebojša Berak

    08.11.2021 11:26
    Bezobrazno
    Poskupkjenje struje nije potrebno ni neophodno da se saEPS uoravlja domacinski. Ako je DRI otkrila da je u EPS preko JN mimo propisa nabavljeno preko 600 miliona evra, svaki komentar je suvisan. Izabrani ne zele da smanje pljacku i zato cr cena struje od nove godine da skoci. A kada ona skoci onda sveposkupljuje. Neceposkuoeti do nove godine jer bi to remetilo ostvarenu inflaciju koja bi se povecala i napravila veliku stetu ostvarenim rezultatima.
  • Инспектор Вишекруна

    06.11.2021 20:32
    До децембра?
    Значи на дужи временски период!
    Има више од три недеље.
  • Sramota

    06.11.2021 10:45
    Smanjite plate u EPSU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.