Američka ekonomija znatno usporila u trećem tromesečju

Američka ekonomija je zabeležila rast od svega 2,0 odsto od jula do septembra, najmanji u jednom tromesečju od početka oporavka od pandemije korona virusa.
Američka ekonomija znatno usporila u trećem tromesečju
Foto: Pixabay
Ministarstvo trgovine SAD je objavilo izveštaj u kojem se procenjuje da je bruto domaći proizvod (BDP) SAD u trećem tromsečju pao znatno ispod očekivanja.
 
U drugom tromesečju ove godine američki BDP je iznosio 6,7 odsto, a u prvom 6,3 odsto.
 
Odličan rezultat u prva dva tromesečja posledica je upumpavanja velike pomoći od federalne vlade.
 
Ekonomisti se nadaju oporavku u tekućem četvrtom tromesečju. Mnogi ekonomisti smatraju da će BDP od oktobra do decembra biti najmanje 4,0 odsto.
 
Američki spoljnotrgovinski robni deficit porastao je u septembru za 9,2 odsto usled pada izvoza. Deficit u robnoj razmeni SAD-a sa svetom dostigao je prošlog meseca 96,3 milijarde dolara, saopštilo je Ministarstvo trgovine. 
 
Izvoz robe je pao za 4,7 odsto, a uvoz za 0,5 procenata.

Teme

SAD
  • ?????

    08.11.2021 20:26
    !!!!!
    Bio sam u Americi i osećao sam se kao čovek sa platom u Srbiji malo iznad proseka a ovde ne mogu da spojim do kraja meseca i osećam se kao bednik
  • lazar bojanic

    07.11.2021 19:35
    lupate
    U Teksasu nedeljno na hranu potrošim 100$ , tako da te bajke prilajte nekome drugom.
  • V.m

    07.11.2021 10:08
    V.m
    Ko je bio u americi zna daje to druga planetu u svemu! Tamo vredi jedan dolar ko kod nas sto evra! Nebi rusi i kinezi sve zakacili za dolar a ne za evro? Pametnom dovoljno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija