Tabaković: U našim trezorima 37,5 tona zlata, količina se stalno povećava

Bruto devizne rezerve su na kraju 2021. godine iznosile 16,5 milijardi evra, što je za tri milijarde evra više nego na kraju 2020.
Tabaković: U našim trezorima 37,5 tona zlata, količina se stalno povećava
Foto: Pixabay

To je rekla guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i dodala da u našim trezorima ima blizu dve milijarde evra u zlatu.

Neto devizne rezerve su na kraju 2021. bile na nivou od 13,7 milijardi evra, dodala je Tabakovićeva na predstavljanju februarskog izveštaja o inflaciji.
Kako je rekla, u našim trezorima ima blizu dve milijarde evra u zlatu, čija količina se konstantno uvećava i koja zaključno s krajem januara iznosi 37,5 tona.
 
Podsećamo da je nedavno NBS saopštila da su bruto devizne rezerve Narodne banke smanjene u januaru i da su na kraju tog meseca iznosile 16.110.800.000 evra i bile su za 343,7 miliona niže nego na kraju prethodne godine.
 
Neto devizne rezerve (devizne rezerve umanjene za devizna sredstva banaka po osnovu obavezne rezerve i drugim osnovima) na kraju januara iznosile su 13.477.600.000 evra i u odnosu na kraj prethodne godine manje su za 226,4 miliona evra.
  • Djekson

    21.02.2022 20:33
    Zlato
    Djilase jel ti Cuješ ovo
    Šta ima u Trezorima
    To bi te Obezbedilo i na Onome Svetu
  • Sima S.

    21.02.2022 18:36
    A Zli Džin !?
    "..količina se stalno povećava.."
    - Da, povećava se, ali kupovinom na svetskim tržištima. A domaćeg nema jer Kinezi sve što iskopaju šalju u Kinu na separaciju i flotaciju...
  • Smeško

    20.02.2022 17:21
    @Komsija
    Pa vi ste.. Gde videste vezu u Sofijinom komentaru sa Đilasom? "Naš" je značio da narod od ovog zlata nema vajde (pročitajte malo i druge komentare, ima zanimljivih činjenica, npr javni dug sa kojim "mi" imamo i te kako veze, ne samo mi nego i naša pokolenja) No ok, to ste i vi shvatili, ali "Đilasa pomeni ako hoćeš"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.