Petorica u trci za prvog bilionera na svetu - nadomak cifre od 12 nula

Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask svojim bogatstvom pretenduje da postane prvi bilioner, predviđaju bankari.
Petorica u trci za prvog bilionera na svetu - nadomak cifre od 12 nula
Foto: Pixabay
Oni tvrde da će uskoro bogatstvo Ilona Maska naglo skočiti i to ne samo zbog povećanja prodaje električnih Tesla vozila, već zbog njegovog "SpaceX" programa. 
Ne mogu tačno da odrede vremenski okvir kada će se njegov skok dogoditi, ali se očekuje da će ključnu ulogu imati rakete, vozila i pomoćna infrastruktura koje njegov svemirski program obuhvata.
Drugi kandidat za bilionera jeste indijski industrijalac Gautam Adani koji je je predsednik i osnivač Adani Groupa, multinacionalnog konglomerata sa sedištem u Ahmedabadu koji se bavi trgovinom, nekretninama, proizvodnjom električne energije, građevinom. Njegovo bogatstvo se procenjuje na gotovo 95 milijardi dolara. Pod njegovom kontrolom nalazi se najveća indijska pomorska luka Mundra, kao i međunarodni aerodrom Mumbai.
 
Kineski softverski inženjer Žang Jiming može da pređe magičnu granicu od bilion dolara do 2026. godine. U vlasništvu njegove kompanije "Bajt Dens" nalazi se megapopularna društvena aplikacija Tiktok. Žangovo lično bogatstvo u 2022. procenjeno je na 44,5 milijardi dolara.
 
U krug bilionera 2029. trebalo bi da uđe indijski biznismen Mukeš Ambani. Njegova firma posluje u brojnim sektorima - energetika, mediji, maloprodaja, telekomunikacije, tekstil, itd. Njegovo bogatstvo trenutno se procenjuje na 93 milijarde dolara.
 
Tek na petom mestu jeste bogataš iz Evrope, u pitanju je francuski biznismen Bernar Arno. Bilioner bi trebalo da postane takođe 2029. godine. Vrednost njegovog bogatstva trenutno iznosi oko 155 milijardi dolara. Arno je izvršni direktor konglomerata luksuzne robe LVMH te poseduje brendove kao što su Lui Viton, Kristijan Dior i Živanši.
  • Pravda

    28.03.2022 14:39
    Koliko god nula neko ostvario u životu, šta mu vredi, kad kucne onaj čas, poravnaju se svi - i oni sa jednom nulom, kao i ovi koji se utrkuju za što više nula.
    To je poslednja i jedina pravda na ovom svetu.
  • Dete rock'n rola

    28.03.2022 08:04
    Svakome dodje dan kada ode i ništa sa sobom ne može da ponese.
  • Aleksandar

    27.03.2022 10:47
    5
    Pet jasnih primera kako je civilizacija otišla do vraga!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.