Pčelari do kraja maja mogu da podnesu zahteve za podsticaj

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da pčelari do 31. maja mogu da podnesu zahteve za podsticaj od 800 dinara po košnici.
Pčelari do kraja maja mogu da podnesu zahteve za podsticaj
Foto: Pixabay
Zahtevi se mogu podneti preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, Upravi za agrarna plaćanja, a pčelari će i ove godine za podsticaje po košnici zahtev moći da podnesu i elektronskim putem.

Pravo na podsticaj mogu da ostvare firme, preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji ispunjavaju uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pravo na subvenciju po košnici moguće je ostvariti za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica.
 
Kako je objašnjeno, to u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici, dok oni koji imaju više od 1.000 košnica neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1.000 košnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.