Mali: Srbija je jedinstvena, rekao bih u svetu, ali da se zadržimo u Evropi

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da su rezultati koji se postižu od kada je uveden novi sistem e-fiskalizacije odlični.
Mali: Srbija je jedinstvena, rekao bih u svetu, ali da se zadržimo u Evropi
Foto: 021.rs

"Više puta sam napominjao da moramo da se ponašamo drugačije, da razumemo da svako mora da uzme fiskalni račun. Pogledajte situaciju u svetu, nikada veća kriza nije bila, a naša država je i dalje stabilna, pomažemo, a i dalje imamo novca. Napominjem da ne zaustavljamo nijednu investiciju, grade se auto-putevi, sve što treba. Moramo imati fer i transparentan sistem e-fiskalizacije. Deo svakog računa ide u budžet, a iz te mase finansiramo pomoć i građanima i privredi", izjavio je Mali na TV Pinku.

"Uz e-fakture, ogromnu reformu koju smo pokrenuli od 1. maja, počeli smo poslovanje da menjamo nabolje. Dakle, svi zajedno treba da učestujemo u suzbijanju sive ekonomije. Novi sistem to obezbeđuje – jeftinije je za privredu, brže je, efikasnije, bolja je kontrola Poreske uprave. Nećemo praviti kompromise kada je primena ovog sistema u pitanju", naglasio je Mali.

Tvrdi da su ekonomski rezultati koje Srbija postiže odlični, jer "bez obzira na ogromne potrese na svetskom nivou, ne staju investicije i ne staje razvoj zemlje".
 
"Treću godinu zaredom traje ekonomska kriza, a mi smo u prvom kvartalu ostvarili rast od 4,3 odsto, a u drugom kvartalu očekujemo rast od 3,7 odsto. Pogledajte najrazvijenije zemlje koje se suočavaju i sa recesijom, nestašicom novca, velikim otpuštanjima, nestašicom hrane. U Srbiji nemate taj scenario. Naš cilj je da u naredne četiri godine imamo prosečnu platu od 1.000 evra i prosečnu penziju od 500 evra, da naša zemlja bude umrežena auto-putevima", rekao je ministar.
 
"Srbija je jedinstvena, rekao bih u svetu, ali da se zadržimo u Evropi, jer imamo dovoljne rezerve brašna, pšenice, kukuruza, ulja i svega ostalog, čak i za godinu ili dve dana. Veoma pažljivo smo vodili računa o tome, kao i o svemu ostalom", naveo je ministar.
  • Ns

    20.12.2022 00:57
    E
    Da, pitaj privrednike o kakvom jadu su se zabavili sa tvojim "E"!
    Sa e-fakturama je već luda kuća a tek će da bude od 01.januara.
    Lud-zbunjenog! Važno je da je softver nabavljen na zakonit i transparentan način a to što malo ne radi pa opet malo ne radi, pa kucaj iz početka...
    Sve E u tri lepe!
    I jesmo jedini u svetu, to sigurno niko nema!
  • milicica

    14.05.2022 22:00
    kakva je to
    Transparentnost kada mi treba da kontrolisemo da li su rn. tacni i uopste sistem naplate funkcionise a vi nase pare koristite bez transparentnosti kako ko hoce. Budite vi transparentni pa cemo vas kontrolisati. Usput pola njih i ne izdaje e racun recimo Kinezi pardon izdaje ali nema obracun PDV A DA ZABORAVILA SAM ONI SU PRIJATELJI.
  • Uzas

    14.05.2022 16:38
    Srbija je jedina u Evropi gde vi i Predsednik i sva bratija oko vas nema nikakvu odgovornost.
    Kadete,lazete ,manipulisete,vredjate i radite sve samo u vašu korist.
    Mora ustati i kuka I motika .
    Mi smo lud narod ,koji cuti o suludom projektu vodje," Velika Srbija".
    Zaboravili Knjinani ,a i mi .
    Bravo Vucicu Majstore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.