Mali: Sutra mere podrške firmama koje su pogođene ratom u Ukrajini

Ministar finanasija Siniša Mali najavio je danas da će Vlada sutra doneti odluku o povoljnim kreditima za oko 1.400 preduzeća čije je poslovanje vezano za Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju.
Mali: Sutra mere podrške firmama koje su pogođene ratom u Ukrajini
Foto: 021.rs
On je rekao da je Srbija za protekle tri godine pokazala koliko je stabilna i da ispunjava sve što obeća.
"Ceo svet, pa i Srbija, nalazi se pred ogromnim izazovima, kao što su kriza u Ukrajini, nastavak pandemije virusa korona, visoka inflacija i energetska kriza, što pojačava opasnost recesije i stagflacije", rekao je Mali na konferenciji "Koliko je otporna srpska privreda na globalne krize i izazove?".
 
Navodeći da će Vlada nastaviti da štiti životni standard građana i pomaže privredi, Mali je kazao da je Vlada preuzela niz mera, kao što su kontrola cena goriva, zadržavanje na sadašnjem nivou cene električne energije, ograničenje cena namirnica, nastavak pružanja novčane pomoći građanima.
On je izjavio da Srbija čvrsto stoji na putu evropskih integracija i da je članstvo u Evropskoj uniji prioritet Beograda.
  • Djuro

    19.05.2022 13:36
    Iz Modrice
    Jedune firme u srbiji koje posluju su one koje rade sa vlasti,zato ih i pomazu...
  • Ilo

    19.05.2022 07:39
    Neverovatno! A, narod Srbije da pocrka
  • Lale

    19.05.2022 07:14
    Ovakvim trosenjen sredstava iz budzeta pravdaju i peru svoje lose ekonomske postupke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija