Kako je prošla prodaja prvog srpskog digitalnog tokena: Prodato njih 20.000

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena je uspešno jer je prodato 20.527 tokena ukupne vrednosti preko 20,5 miliona dinara.
Kako je prošla prodaja prvog srpskog digitalnog tokena: Prodato njih 20.000
Foto: Pixabay
To za Tanjug navodi domaća startap kompanija Finspot čiji je token proizvod.
U inicijalnoj ponudi koja je završena 28. juna u ponoć prodato je 58,23 odsto ukupnog iznosa ponude, čime je prag uspešnosti premašen za gotovo 75 odsto, saopštio je Finspot.
"Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat i koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju", rekao je direktor kompanije Finspot Davor Papac.
 
Iako je ponuda završena, zainteresovani i dalje mogu da kupe FIN tokene putem Finspot platforme, a proces je moguće započeti jednostavnim otvaranjem naloga na linku koji je dostupan na internetu.
 
Početkom juna Komisija za hartije od vrednosti odobrila je Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.
 
Finspot kao fintek kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.
  • Injvenjstitor

    02.02.2023 10:10
    Kupujem
    Vrednost prodatih je oko 17.000 evra. To je sitno ulaganje vlasnika, koji je sam kupio tokene.
  • JaPaJa

    06.07.2022 15:50
    balon
    i sad sledi marketinska kampanja... pumpanje vrednosti... navlacenje i izvlacenje para iz dzepova gradjana i onda balon pukne... vrednost odjednom padne... "firma" propadne... a gradjani osiromaseni....
  • Citala

    03.07.2022 11:23
    Ne znam ko je to kupovao ali znam da su bacili novac u toalet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija