Popisivači u Srbiji će zaraditi u proseku 60.000 dinara

Za rad na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u svojstvu popisivača planirano je angažovanje 15.000 građana, a popisivači će ostvariti prosečnu zaradu od oko 60.000 dinara neto.
Popisivači u Srbiji će zaraditi u proseku 60.000 dinara
Foto: 021.rs
Visina zarade zavisiće, kako je RZS naveo, od dodeljene teritorije za rad, uz nadoknadu troškova neophodnih za obavljanje posla, kao i pratećih poreza, doprinosa i zdravstvenog osiguranja tokom perioda angažovanja.
Iz RZS podsećaju da pravo da rade na popisu imaju svi punoletni građani Srbije, uključujući i studente, starosne penzionere, nezaposlena i zaposlena lica.
Zainteresovani treba da popune i pošalju elektronsku prijavu dostupnu na linku portala popis2022.stat.gov.rs do 5. avgusta u 20 časova.
 
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova biće sproveden od 1. do 31. oktobra ove godine, a zajednički ga finansiraju EU i Vlade Srbije, podsetili su iz RZS.
  • Sandra

    01.11.2022 15:39
    Isplata
    Zanima nas kada pocinje isplata popisivača i rezervama i koliki je iznos onima koji su bili u rezervi. Pitanje nije tesko, hvala na odgovoru
  • dzonins

    03.08.2022 11:35
    Pitanje je ko je predsednik komisije za popis u Novom Sadu ?Koliko ce mu biti plata i troskovi sluzbenog vozila i kad je izabran na tu funkciju.Mislim da nije tesko pitanje....
  • tomi

    31.07.2022 09:52
    tomakilibarda1@gmail.com
    ko se ne popise,nema pasos,nema radno mesto,dobije otkaz.Jer ne postoji u popisu.Izgori mu stan,porusi se jer i ne postoji u popisu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija