Mali: Povećanje minimalca biće najmanje 14 odsto

Ministar finanasija Siniša Mali izjavio je da će se od 1. januara ići na to da se poveća minimalna zarada i to više od 14 odsto.
Mali: Povećanje minimalca biće najmanje 14 odsto
Foto: 021.rs
Mali je za TV Pink rekao da će do 15. septembra biti definisana minimalna zaradu i da je namera da se dođe na 60 odsto opterećenja zarade.
"Kada pogledate koliko se prihoda država odrekla kroz poreze i doprinose - to je 115 milijardi dinara, što govori o tome koliko smo posvećeni da nam cela ekonomija bude atraktivnija", rekao je Mali.
On je naveo da se od 1. novembra planira povećanje penzija za devet odsto, a od 1. janaura povećanje penzija biće kumulativno više od 20 odsto.
  • Mbm

    06.09.2022 17:17
    Insolventnost rezima Srbije
    Mali, mozete ih povećati i 30 % i necete dostići ppk ni za puki opstanak porodica i stanovnistva , jer su vam investicije PROMASENE, jer nema ozbiljnog i potrebnog spoljnotrgovinskog prometa u izvozu, jer nema sta da se izveze, ali ima gomila zapostavljenog i nezaposlenog stručnog stanovnistva, koje odvija sicu zonu i kriminal, a koje je rezim i promaseni bosanac predsednik paralisao i obezvredjuje kapitalnu supstancu resursa. Zato je put od trenutne insolventnosti rezimske Srbije koja se prikriva zaduzenjima na ino trzisru kapitala, do potpunog bankrota zamagljenog u floskuli srpstva, kratak.
  • David

    03.09.2022 06:39
    odakle
    Da li se neko slućajno zapitao od građana od čega iz kojih kredita "dobija" glupi narod te silne novce (obično se krediti posle nekog vremena vraćaju sa kamatom). Ili imaš neku platicu i neko ti tek tako da €50 ili €100 daš JMBG broj ime i prezime onako radi evidencije koju posle nekog vremena moraš da vratiš kad te ta ista gospoda "ljubazno zamoli" jer si naivno prihvatio ili da uradiš nešto za uzvrat u 99% slučajeva mimo zakona i mimo tvoje volje jer si/Ste eto tasko oberučke prihvatio/li milostinju. Neko će ipak to morati da vrati deca, unuci....
  • !!!

    02.09.2022 15:02
    Onako
    A šta će biti sa onima koji su plaćeni po minimalnoj ceni rada po satu? Retko kada dobijemo minimalac!!! Uprava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.